Mai multe sonde care ar apartine unor civilizatii necunoscute s-ar ascunde in vecinatatea Pamantului.

Extraterestrii s-ar putea ascunde fix sub nasul nostru, spun Jacob Haqq-Misra si Ravi Kuman Kopparabu, cercetatori la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

"Imensitatea spatiului, combinata cu faptul ca cercetarea noastra e limitata, implica faptul ca orice sonda comandata de la distanta si fara pilot, sonda ce apartine unei civilizatii extraterestre, ar trecere neobservata", au declarat ei.

Sondele pentru explorare, cum sunt si cele trimise de noi, s-ar  putea ascunde intr-un numar mare de locuri. Un ascunzis bun ar fi centura de asteroizi unde, probabil, ar trece neobservate de pamanteni.

De aceea, cercetatorii spun ca semne ale altor civilizatii inteligente pot exista in vecinatatea noastra, fara ca noi sa stim, pentru ca nu am explorat suficient de bine spatiul. "Putine, poate zero, dintre modalitatile de detectie ar fi capabile sa depisteze o sonda care are 1 pana la 10 metri", sustin cercetatorii.

Ei au folosit teoria probabiliatilor pentru a afla daca am putea descoperi dovezi ale existentei alor civilizatii. Practic, au vrut sa calculeze cat din sistemul solar ar trebui observat cu minutiozitate si au constatat ca niciun studiu facut pana acum de oameni n-a fost suficient de precis.

"Suprafata Pamantului este unul dintre putinele locuri din sistemul solar care a fost examinat aproape in totalitate, la o rezolutie spatiala de mai putin de 1 metru", spun ei. Chiar si asa, exista pesteri, jungle si desert, de asemenea fundul oceanelor si alte zone care nu au fost explorate. Chiar aici, pe Pamant, insista ei, ar fi o probabilitate mare de a descoperi semne ale civilizatiilor extraterestre.

Luna a fost oarecum studiata, insa planeta Marte, cea mai apropiata de noi, este un mister. Daca extraterestri ar vrea sa se ascunda ca sa ne observe, ar putea trimite sonde in punctele Lagrange ale sistemului Pamant-Luna, in centura de asteroizi si in centura Kuiper.

Potrivit studiilor facute pana acum, nu punem spune cu certitudine ca extraterestri nu sunt in apropierea noastra si nu ne observa din apropiere, cred oamenii de stiinta americani.

Sursa: TG Daily

Share articol: