Daca ti s-a intamplat ca dupa cateva sticle de bere in plus sa postezi pe Facebook vreun film mai ciudat cu tine, iar dimineata sa iti para rau, iti aratam cum sa-ti faci singur un aparat ca sa nu mai patesti niciodata asa ceva!

Yoda te invata astazi cum sa-ti faci singur un aparat care sa verifice in fiecare moment cat de mult ai baut si sa te impiedice sa te faci de ras in fata prietenilor tai de pe net. E vorba de un senzor de alcool in aerul respirat. Conectat la calculator printr-un port USB si cuplat la o extensie Firefox dezvoltata special in acest scop, acesta verifica nivelul de alcool din aer, si daca este cazul, te avertizeaza ca nu este chiar indicat sa postezi ceva pe net in momentul acela.

Spre deosebire de solutiile similare dezvoltate de alte companii, care te obliga sa rezolvi probleme matematice ca sa dovedesti ca esti suficient de treaz ca sa trimiti email-uri, proiectul facut  de robofun.ro in colaborare cu echipa inventeaza.ro consta dintr-un detector de nivel de alcool care functioneaza non-stop, atasat la calculatorul tau pe USB si cuplat la monitor, astfel incat aerul respirat de tine sa fie in zona senzorului.

Aparatul verifica nivelul de alcool in aerul respirat la fiecare secunda si il comunica extensiei Firefox, care ia decizia daca esti suficient de treaz incat sa poti posta pe Internet. Daca nivelul de alcool din aer este prea ridicat, atunci extensia Firefox afiseaza mesaje de avertizare, in functie de site-ul de socializare pe care il folosesti in acel moment.

Iata cateva exemple:

Sau pe Twitter:

 

 

Ori YouTube:

 

 

Senzorul de alcool USB este disponibil la robofun.ro.

Share articol: