Samsung a batut palma cu unul dintre cei doi giganti

De mai bine de un an, Microsoft sustine ca sistemul de operare al celor de la Google incalca o serie de patente detinute de Microsoft. Dupa intelegerile deja semnate cu HTC si Amazon si procesul pe rol cu Motorola Mobility, inca un gigant al tehnologiei cedeaza: Samsung a anuntat ca s-a ajuns la o intelegere cu cei de la Microsoft privind dreptul de utilizare a patentelor Android. Suma se ridica la sute de milioane de dolari, iar vestea este de rau augur pentru producatorii de terminale Android. Odata distrusa ideea ca Android ar fi un sistem de operare gratuit, va inhiba dezvoltatorii mai mici care nu au puterea financiara necesara sa acopere costurile de licenta.

Intr-o declaratie, Google acuza acest tip de strategie, numind-o "stoarcere de bani", nascuta din incapacitatea companiei de a-si mentine cota de piata pe segmentul telefoanelor smart. "Google isi va sustine in continuare partenerii Android" conchid reprezentantii Google. Achizitionarea Motorola sustine aceasta declaratie, dar in acelasi timp situatia se va schimba dupa ce Samsung va incheia intelegerea cu Microsoft.

Faptul ca Microsoft evita o confruntare directa cu Google a ridicat multe intrebari, insa reprezentantii companiei au raspuns si aceastei dileme, declarand ca Microsoft trateaza direct cu dezoltatori de dispozitive, deoarece doar la nivel comercial se incalca drepturile de patentare. Daca acesta este motivul real, este foarte posibil ca in centrul atentiei sa se afle si telefonul Nexus comercializat direct de Google.


Sursa: techcrunch.com


Citeste si:

Facebook se aliaza cu Twitter in lupta cu Google+

Google a cumparat Motorola

Aplicatii Microsoft gratuite pentru Nokia! Vezi cand vor fi disponibile Microsoft Word si Excel pe Symbian

Google a lansat propria retea de socializare Google+

Nokia + Microsoft = LOVE

Share articol: