Militarii plecati in misiune vor fi ajutati de o tehnologie inovatoare, care ii va ajuta, intre altele, sa vada prin ochii camarazilor. Vezi aici cum functioneaza!

O tehnologie militara inovatoare, care le permite soldatilor dintr-o unitate sa vada prin ochii colegilor lor a fost dezvaluita de BAE Systems. Sistemul are la baza antene incorporate in uniformele militare si camere video montate pe castile de protectie. El functioneaza pe baza unor comenzi vocale si foloseste si date GPS.

Sistemul vede echipa militara ca un intreg, permitandu-le soldatilor sa comunice intre ei si sa isi semnaleze pericolele. Un purtator de cuvant de la BAE Systems a declarat ca "demonstratiile noastre arata capabilitatea acestei tehnologii de a transmite voce, imagini video si coordonate GPS prin intermediul aceleiasi antene. Daca un soldat vede o problema, el isi poate alerta echipa si le poate arata colegilor ce vede prin intermediul camerei montate pe casca. Sistemul demonstrativ se conecteaza cu un smartphone obisnuit, cu touch screen, prins la incheietura mainii si utilizeaza senzorii sai pentru a oferi o fotografie operationala marita. Aceasta le permite soldatilor sa identifice obiecte, ca de exemplu posibile obiecte primejdioase, care apar mai luminoase pe ecran".

Specialistii de la BAE Systems vor acum sa vada daca un astfel de sistem i-ar ajuta pe pompieri in timpul misiunilor de salvare sau pe politisti.

Sursa: DailyMail

Share articol: