Filmele SF in care electronica ne va ajuta sa fim mai puternici sau sa vedem mai bine nu sunt prea departe de realitate.

Un barbat pe nume Rob Spence vede cu ajutorul unui ochi bionic. El a lucrat cu cativa ingineri pentru a adapta un endoscop si a confectiona cu ajutorul acestuia un ochi care sa functioneze aproape ca unul adevarat.

Dispozitivul creat de ei porneste atunci cand prin fata lui trece un magnet. Iar dupa ce a pornit, transmite semnal video wireless catre un mini-monitor LCD tinut in mana.

Succesul ochiului electronic tine mai mult de miniaturizare decat de bionica. Deja camerele endoscopice cu transmitatori wireless nu mai sunt de domeniul SF. Ce mai trebuie facut este conectarea ochiului electronic direct la creier, pentru ca informatia sa ajunga la noi, nu pe un ecran pe care il tinem in mana.

Jurnalistii de la SkyNews au realizat un material despre Rob Spence, material care nu este recomandat celor care cred ca n-ar suporta sa vada cum un om isi pune si isi scoate un ochi.

Sursa: TechCrunch

Share articol: