New York Times propune un proiect de oglinda multifunctionala ce ne poate schimba viata.

Ce se intampla atunci cand combinam un ecran LCD, o camera Kinect, un calculator si o oglinda de baie? Departamentul de cercetare-dezvoltare al cunoscutului cotidian american New York Times a gasit raspunsul prin realizarea unui gadget care aduce tehnologia, desprisa parca din filmele SF, in viata reala.

Proiectul a avut drept scop realizarea unui dispozitiv care sa ne ofere continut media in momentele inevitabile pe care le petrecem in baie. Astfel, un display LCD similar Phillips Mirror TV a fost conectat la dispozitivul Microsoft Kinect ce se afla in partea de sus a oglinzii.

Utilizand functii de recunoastere a vocii si senzori de miscare, receptorul TV permite utilizatorilor sa acceseze ultimele stiri de pe New York Times la fel de simplu precumi verificam o agenda. Pot fi accesate si ultimele update-uri de pe Facebook si Twitter, predictia meteo si orice altceva avem nevoie cand ne pregatim sa iesim din casa.

Oglinda poate citi ectichete si afisa informatiile despre respectivul produs si ne poate ajuta sa probam virtual diverse haine din magazinele online. Camera Kinect scaneaza imaginea corpului, iar articolele vestimentare pe care intentionam sa le cumparam sunt suprapuse pe aceasta imagine.

Oglinda, ce este inca un prototip, poate fi folosita si de catre mai multi membri ai familiei, astfel incat cu ajutorul functiei de recunostere faciala din senzorul Kinect, continutul media sa fie personalizat in functie de utilizator, inclusiv informatii precum nivelul de iluminare sau temperatura apei de la dus.

Cateva clipuri demonstrative sunt disponibile mai jos:
Sursa: digitaltrends.com

Citeste si:

VIDEO iPad 2 se transforma in televizor! Vezi cum

Financial Times nu va mai fi disponibil pe iPhone si iPad

VIDEO Afla cum va fi vremea in orice loc de pe glob

Share articol: