Accesoriile sport care monitorizeaza starea sanatatii si gadget-urile care nu te lasa sa mananci sunt tot mai apreciate de oamenii care vor sa dea jos kilograme sau sa se mentina in forma.

Asemeni unui tricou, unei bratari sau unui ceas, vom descoperi din ce in ce mai multe accesorii computerizate ce ne vor spori confortul vietii. Aceasta este noua provocare pentru industria IT, afirma multi specialisti din Silicon Valley. Informatia face valuri printre pasionatii de gadget-uri. In viitorul apropiat vor aparea tot mai multe aparate pentru inregistrare audio/video si redare ulterioara, bratari discrete de monitorizare a diversilor parametri de sanatate sau telefoane mobile ce vor putea fi integrate intr-un ceas de mana.

Mai multe companii dezvolta de ceva timp astfel de dispozitive, de la cele mai simple prin care avem acces la functii banale precum un calendar sau starea vremii, la cele mai complexe. Wimm Labs, unul dintre producatorii acestor gadget-uri, foloseste tehnologia Google Android pentru functii ce includ: conectivitate Wi-Fi si Bluetooth, accelerometru, magnetometru, alerte audio si tactile, toate integrate intr-un design adecvat.

Unul dintre cele mai populare gadget-uri in acest sens este Nike+iPod, un kit sport realizat de catre companiile Apple si Nike, ce ofera atat functiile unui iPod pentru a asculta piesele favorite in timpul joking-ului, cat si urmarirea in timp real a parametrilor medicali. Ulterior, putem analiza toate aceste date prin conectarea Nike+iPod la un laptop sau la un alt device compatibil. Gadget-ul este disponibil pentru doar 29 USD.

Alte dispozitive de acest fel sunt mult mai complexe, avand o multitudine de functii, de la monitorizarea parametrilor zilnici ai starii fizice pana la utilizari in cazul unui regim alimentar in functie de calorii. Pretul este de 180 ~ 200 dolari pentru dispozitive precum FIT realizat de BodyMedia sau BudyBugg realizat de Fitness Apex.

Acesta este doar inceputul pentru astfel de dispozitive, ele urmand a fi realizate intr-un design cat mai usor de purtat si cu o tehnologie din ce in ce mai performanta cu functii tot mai diverse ce pe viitor ar putea fi indispensabile pentru un confort ridicat al vietii.

Sursa: PCWorld

Share articol: