GALERIE FOTO Tableta Kindle Fire va avea sistemul de operare Android, un procesor dual si va cantari putin peste 400 de grame

Amazon a anuntat ieri lansarea primei tablete Kindle Fire, dupa succesul eReader-elor Kindle. Tableta va avea instalat sistemul de operare Android si noul browser ultrarapid Amazon Silk.

Kindle Fire va avea un display multi-touch full Color de 7 inch cu rezolutia de 1024 x 600 pixeli, o grosime de 11,4 mm si o greutate de 413 grame. Tableta va dispune de un procesor dual. Kindle Fire va avea conectivitate WiFi, port USB 2.0 si jack stereo de 3,5 mmm. Autonomia tabletei va fi de 8 ore in contitii de citirem, 7,5 ore la redarea unui film, iar timpul de reincarcare a bateriei va fi de patru ore.

Kindle Fire va avea o memorie interna de 8 GB, suficienta pentru pentru un continut multimedia extrem de consistent: 80 de aplicatii si 10 filme sau 800 de melodii sau 6000 de carti. Gadgetul va suporta un numar mare de fisiere cu extensiile: TXT, PDF, MOBI, PRC, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, AAC, MP3, MIDI, OGG, WAV, MP4 si VP8.

 

"Suntem incantati sa anuntam o noua gama de produse: Kindle Fire, un minunat Kindle full color destinat pentru filme, programe TV, muzica, carti, reviste, aplicatii, jocuri, navigare pe Internet si multe altele, pentru doar 199 dolari", a declarat Jeff Bezos, fondator si Presedinte Amazon. "Kindle Fire aduce experienta  Amazon de 15 ani intr-un singur produs integrat cu acces instant la imensul continut digital Amazon, un display tactil IPS color cu unghi de vizualizare extra-larg, o greutate de 413 grame ce il face usor de tinut intr-o singura mana, un procesor dual, statiu gratuit in Amazon Cloud si un ultrarapid browser mobil, Amazon Silk, disponibil exclusiv pe Kindle Fire", a mai adaugat Bezos.

Compania a anuntat un pret de doar 199 USD (~146 euro), tableta este disponibila pentru pre-comanda si va ajunge in magazine incepand cu data de 15 noiembrie 2011.

 

 

Sursa: amazon.com


Citeste si:

Samsung Omnia W, primul smartphone cu sistemul de operare Windows Phone 7.5 Mango. Vezi ce caracteristici va avea

Nokia 701, smartphone-ul cu Symbian Belle si camera foto de 8 megapixeli

VIDEO Review Windows Phone 7.5 Mango

Samsung Wave 3, smartphone-ul cu display Amoled de 4 inch si sistem de operare Bada 2.0

A fost lansat Nokia 101, cel mai ieftin telefon dual SIM. Vezi ce pret va avea!

Share articol: