Un cap care vorbeste si poate exprima emotiile omenesti precum bucuria, tristetea sau furia poate schimba felul in care interactionam cu telefonul mobil sau calculatorul.

Zoe, creatia laboratorului de cercetari de la Cambridge, ar putea sa ne ajute sa comunicam mai bine cu dispozitivele din viata noastra, fie ca este vorba de calculatoare, telefoane sau tablete. Avatarul Zoe este cea mai complexa realizare de acest gen.


"Tehnologia pe care am folosit-o poate sta la baza unei generatii noi de interfete care ar putea face computerul mult mai interactiv atunci cand este folosit de noi si, de asemenea, i-ar putea ajuta pe cei mai putin norocosi dintre noi, cum ar fi bolnavii de autism sau cei cu probleme de auz", isi lauda creatia profesorul Roberto Cipolla, conducatorul de proiect.


Cercetatorii au fost capabili sa "o inzestreze" pe Zoe cu un IQ de 6000. Pentru crearea ei s-a folosit chipul unei actrite britanice Zoe Lister, cunoscuta in tara de origine pentru rolul Zoe Carpenter din serialul "The Hollyoaks".
 

Share articol: