Un calculator este oferit gratuit alaturi de o revista.

Ultima versiune a computerului produs in Marea Britanie, Raspberry Pi, este atat de ieftina incat a devenit primul computer oferit gratuit alaturi de o revista! Pi Zero a fost produs in Tara Galilor si costa 4 lire in Marea Britanie, 5 dolari in Statele Unite si poate fi cumparat si alaturi de revista MagPi pentru 5.99 de lire.

Computerul masoara doar 6.5cm*3cm si vine cu Raspbian, o versiune de Linux creata special pentru device-urile Raspberry Pi. Are un procesor de 1GHz si 512Mb de RAM. Reducand pretul acestui hardware, cei de la Raspberry Pi spera sa incurajeze oamenii sa se apuce de programare.

"Versiunea initiala de Raspberry Pi Model B si succesorii au oferit un calculator programabil accesibil oricui pentru doar 20 sau 35 de dolari. Din 2012, milioane de oameni au folosit Raspberry Pi pentru prima lor experienta in programare, dar tot am intalnit oameni pentru care costul reprezenta o bariera. Asa ca de la inceputul anului s-a demarat proiectul versiunii si mai ieftine" au scris acestia pe blog.

Computerul a fost dezvoltat de fundatia non-profit Raspberry Pi. A fost cel mai bine vandut computer britanic din istorie.

Share articol: