Compania a creat procesoare pentru peste 50 de Ultrabookuri, dispozitive 2:1, notebookuri, sisteme All-in-One, servere, desktop PC-uri, tablete si telefoane inteligente care vor fi pe piata in perioada iernii.

Intel a prezentat, marti, la Bucuresti peste 50 de gadgeturi care vor fi in magazine inaintea sarbatorilor de iarna. Multe dintre dispozitive au cea de-a patra generatie de procesoare Intel Core, prezentata tot acum in Romania. Acestea sunt mai rapide si consuma mai putin, astfel ca le asigura gadgeturilor o autonomie de pana la 9 ore chiar si la o folosire intensa. 

cea mai mare crestere de performanta de la o generatie la alta, din istoria Intel - Bogdan Georgescu, Intel Romania

Cea de-a patra generatie de procesoare Intel Core e construita pe arhitectura Haswell, pe 22nm si, potrivit companiei, asigura o crestere cu 50% a autonomiei bateriei in timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generatia anterioara.

Noile procesoare au chipsetul grafic incorporat pe procesor, fapt care le asigura o performanta de doua ori mai mare comparativ cu generatia anterioara. Chipsetul grafic Intel Iris este disponibil pe anumite procesoare din cea de-a patra generatie a gamei Intel Core. Noile procesoare consuma pana la 6 wati si pot fi integrate in gadgeturi mai subtiri, mai usoare si mai silentioase.

La evenimentul de marti a venit si tanarul alpinist Adrian Fako, cel care a testat procesoarele Intel in expeditia sa pe Varful Khan Tengri (7010m) din Masivul Tian Shan din Kirgizstan. A avut cu el cel mai mic si mai usor Ultrabook din lume, Sony Vaio Pro 11, care cantareste doar 870g si are procesor Intel Core din generatia a 4-a. Alpinistul a declarat ca acest gadget a ajutat echipa sa sa tina legatura cu familiile si cu prietenii si sa isi depaseasca limitele.

Share articol: