Iata ca parolarea calculatorului nu reprezinta o garantie a faptului ca datele iti sunt protejate.

Un simplu device care costa doar 4 dolari poate fura datele de logare ale site-urilor populare in doar 1 minut, scrie Telegraph. PoisonTap este alcatuit dintr-un microcomputer Raspberry Pi Zero si un cablu USB.

Device-ul simuleaza o conexiune la internet pentru a fura tot traficul de internet al computerului, furand datele folosite pentru a te loga pe site-uri precum Facebook si Gmail.

Functioneaza pe un calculator care a fost blocat dar care are in continuare un browser la internet pornit, asa cum se intampla adesea cu calculatoarele blocate atunci cand utilizatorul pleaca la o intalnire sau ia o pauza de masa.

Device-ul pacaleste computerul in a trimite cookie-urile pe serverele hackerului astfel ca poate fi folosit pentru conectarea la conturi de la distanta. Pe langa furarea cookie-urilor, device-ul poate instala o 'portita' de acces pe un browser astfel incat sa poata fi controlat de la distanta.

Samy Kamkar, hacker-ul 'etic' care a creat device-ul, spune ca cel mai bun mod de a te proteja este sa inchizi browserul de fiecare data cand blochezi calculatorul sau sa pui calculatorul in modul hibernate, nu in modul sleep. Kamkar a creat PoisonTap pentru a demonstra ca un astfel de atac asupra unui calculator blocat este posibil, nu pentru a-l folosi in mod fraudulos sau pentru a vinde tehnologia.

 

Share articol: