Acesta este unul dintre produsele electronice care au facut senzatie in cadrul targului CES 2013 din Las Vegas.

"S-au mai facut astfel de televizoare", ar putea spune cineva care este pasionat de gadgeturi, insa modelul prezentat de Toshiba la CES 2013 prezinta doua mari diferenta fata de alte modele: imaginea 3D este intr-adevar foarte buna, iar de acest TV se pot bucura mai multe persoane, simultan, fara ochelari 3D, bineinteles.

Tehnologia se numeste "glasses free", iar cei de la Toshiba ii spun "multi-parallax".

Care este secretul?

Ca sa te poti uita la un TV 3D fara ochelari speciali trebuie ca televizorul respectiv sa proiecteze separat cele doua imagini pentru fiecare ochi. Acest lucru insa nu se poate face pentru orice pozitie in care te afli in camera: trebuie sa te pozitionezi intr-un anumit unghi.

Astfel, daca te misti la stanga sau la dreapta (in afara pozitiei definite de TV) incepi sa vezi cele doua campuri proiectate pentru 3D, iar imaginile se distorsioneaza.

Imaginea este de foarte buna calitate 3D, in conditiile in care acest televizor are in spate un panel bazat pe tehnologia 4K x 2K, ca sa poata deservi simultan mai multi spectatori din mai multe unghiuri.

In total, exista aproximativ 10 pozitii optime intr-o camera, de unde se pot vedea imaginile 3D in mod corect, din unghiuri de pana la 120 de grade. De asemenea, privitorul isi poate muta capul din pozitia respectiva pana la 30 de centimetri, fara sa piarda efectul tridimensional.

Share articol: