70 de romani cauta acum butonul "dislike" pe celebra retea de socializare, dupa ce au cheltuit o jumatate de milion de dolari ca sa-si cumpere actiuni la Facebook.

In loc sa creasca, asa cum s-au asteptat, luni, in a doua zi de tranzactionare, pretul nu se mai opreste din scadere. In primele ore din sedinta bursei new-yorkeze actiunile au coborat cu peste 10%, potrivit stirileprotv.ro.

Creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a casatorit saptamana trecuta, dar nunta nu i-a purtat noroc la bursa. Desi analistii se asteptau ca actiunile sa creasca si cu 50%, vineri, in prima zi de listare, pretul a ramas pe loc.

Iar adevaratul cutremur a venit luni, cand actiunile celei mai mari retele de socializare s-au prabusit cu peste 10 %. Au fost cativa romani care au dat cate 1000 de dolari pe actiuni, au pierdut 12% din valoare. Vorbim de 70 de investitori, care au cumparat deja 13.000 de titluri Facebook cu aproape 500.000 de dolari.

La 1.000 de dolari investiti pierderea este de 100 de dolari, adica 50.000 de dolari la intreaga suma data de jucatorii din tara noastra.

"Era evident ca o sa scada, compania valora prea mult si avea profituri mici. Este posibil ca Facebook sa ceara bani pentru unele servicii ca sa aduca venituri suplimentare", sustine Andrei Chirileasa, editor piete de capital la Ziarul Financiar.

Pe investitorii americani caderea de azi ii costa 10 miliarde de dolari. Au fost si analisti care avertizau ca nu e momentul sa cumperi actiuni Facebook la prima sedinta.

"Nu cred ca oamenii trebuie sa fie captati de euforie si sa cumpere doar pentru ca trebuie sa cumpere. Si mai ales nu trebuie sa cumperi chiar de la prima sesiune de tranzactionare, nu cred ca ar fi cea mai buna decizie", spune Keneth Polcari, director la o companie de brokeraj.

Analistii spun ca abia dupa o luna de tranzactionare ne putem da seama care e pretul corect pentru actiunile retelei de socializare.

Share articol: