Analistii estimeaza o crestere a investitiilor in tablete si telefoane inteligente, in raport cu desktopurile si laptopurile, pentru urmatorii doi ani

Anul 2011 marcheaza o noua schimbare de trend pentru smartphone-uri si tablete in raport cu productia de calculatoare. Potrivit unui raport IHS iSuppli, citat de site-ul Gagaom, producatorii de tablete si telefoane inteligente au investit 58,6 miliarde dolari, fata de desktopuri si laptopuri care au inregistrat cheltuieli de 53,7 miliarde dolari.

"Smartphone-urile si tabletele vor continua sa genereze o crestere in urmatorii doi ani", a declarat Wenlie Ye, analist in cadrul companiei IHS iSuppli. "O mare parte a cresterii acestui segment se datoreaza vanzarilor de tablete." a mai declarat acesta.

Apple se afla in topul investitiilor in chip-uri pentru tablete. Compania fondata de Steve Jobs a inregistrat anul trecut cheltuieli de 4,6 miliarde dolari, la o distanta considerabila fata principalii competitori: Samsung cu 603,2 milioane dolari si HTC cu 199,2 milioane dolari.

Trendul crescator al investiilor in tablete si smartphone-uri va continua si in urmatorii doi ani. IHS iSuppli estimeaza o crestere de pana la 70 miliarde dolari in 2012, in timp ce desktopurile si laptopurile s-ar mentine la un nicel constant de maxim 60 miliarde dolari.


Sursa: gigaom.com

Share articol: