Apple a anuntat demisia lui Steven Jobs si inlocuirea acestuia cu Tim Cook, directorul de operatiuni al companiei

Steve Jobs si-a anuntat demisia din functia de director executiv al companiei printr-o scrisoare adresata conducerii, dar si "comunitatii Apple", precizand ca doreste sa-si pastreze pozitia de presedinte al consiliului de administratie.

"Mereu am spus ca daca va veni o zi in care nu-mi voi mai putea indeplini indatoririle ca CEO al Apple, voi fi primul care va voi anunta de acest lucru. Din pacate, acea zi a venit", a declarat Jobs in scrisoarea citata de agentiile de presa. Ce se va intampla cu iPhone si iPad dupa demisia lui Steve Jobs.

In varsta de 55 de ani, Jobs sufera de o forma rara de cancer si a trecut de curand printr-o operatie de transplant de ficat. De la inceputul acestui an se afla in concediu medical.

Steve Jobs a fondat in 1978 compania Apple alaturi de Steve Wozniak. Jobs a avut o contributie determinanta in pozitionarea Apple ca una dintre cele mai importante companii la nivel mondial in domeniul IT&C. La finele anului trecut, Steven Jobs a fost desemnat omul anului de catre prestigiosul cotidian Financial Times.

Demisia lui Steve Jobs vine in momentul iminent al lansarii unor versiuni noi ale popularelor telefoane si tablete Apple. iPhone 5 a fost deja anuntat pentru luna septembrie de mai multi operatori de telefonie mobila din Statele Unite, iar iPad 3 este de asteptat sa fie lansat la inceputul anului viitor. La carma companiei va sta de-acum Tim Cook. Cine este el.

Sursa: reuters.com


Citeste si:

iPhone 5 se pregateste de lansare. Vezi data exacta si de unde il poti cumpara deja!

iPad 3 este deja in productie

iPhone si iPad ar putea fi INTERZISE!

Share articol: