Compania chineza este acuzata de incalcarea embargoului impus Iranului de catre Statele Unite

Compania chineza ZTE (Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation) este monitorizata de catre FBI, dupa ce a fost acuzata de incalcarea embargoului impus Iranului de catre Statelor Unite. Producatorul chinez ar fi revandut Iranului echipamente de provenienta americana ale cunoscutelor companii Cisco, Dell, HP, Microsoft, Oracle si Symantec.

Tabletele produsele de ZTE sunt cunoscute in Romania sub numele de Vodafone Smart Tab (de 7 si de 10,1 inch). Producatorul din Shenzhen a lansat o serie de noi smartphone-uri si tablete cu ocazia MWC 2012, ce a avut loc la Barcelona la inceputul acestui an. Printre cele mai interesante modele au fost ZTE Era, un telefon cu procesor cu patru nuclee, si ZTE Orbit cu sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango.

ZTE a inregistrat o crestere a veniturilor, de la 60 de miliarde de yuan in 2009, la aproape 90 de miliarde yuan (peste 10 miliarde de euro). Analisti estimeaza venituri de peste 100 miliarde yuan pentru acest an si de aproximativ 120 miliarde in 2013, potrivit agentiei de presa Reuters.

Flash Animation

Share articol: