Tehnologia joacă un rol important în viața de zi cu zi a oricărei persoane și facilitează traiul fiecăreia, indiferent de activitatea pe care o desfășoară. De aceea, dacă îți dorești să îți sporești confortul, mai ales din propria locuință, tehnologia vine în ajutorul tău și te ajută să câștigi timp și să te relaxezi. Iată câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare.

Dotează-ți casa cu electronice și electrocasnice de ultimă generație 

Dacă vrei să câștigi timp și să ai parte de confort sporit, atunci apelează la electronice și electrocasnice performante, de ultimă generație. De exemplu, gândește-te cât timp ai economisi dacă ai folosi o mașină de spălat vase sau o mașină de spălat cu uscător încorporat. De asemenea, din bucătărie nu ar trebui să îți lipsească o plită electrică, ori un multicooker, mai ales dacă gătitul nu se numără printre pasiunile tale. În plus, ți-ar prinde bine un espressor, ca să ai mereu cafea proaspătă, un cuptor cu microunde, un storcător, un blender sau un toaster. Iar când vine vorba de curățenie, un aspirator robot o să facă toată treaba în locul tău, fără ca tu să miști un deget. 

Doza de relaxare și adrenalină 

În primul rând, instalează-ți becuri smart pe care, cu ajutorul unei aplicații, poți să le programezi, să setezi intensitatea acestora și să creezi atmosfera pe care ți-o dorești, în funcție de activitatea pe care vrei să o desfășori. De exemplu, poate ai chef de niște adrenalină, să te deconectezi după o zi grea de muncă și să retrăiești momentele din liceu, când te jucai ore bune pe calculator. Așa că, în cazul de față, ai nevoie de un PC gaming, unde să îți testezi abilitățile de gamer, fie că preferi un shooter sau strategia e punctul tău forte. Ori, la fel de bine, ai putea să faci un maraton de filme și seriale, alături de prieteni, deci o să ai nevoie de un smart tv, pe care să urmărești producțiile tale preferate la o calitate audio și vizuală superioară. Iar pe lângă lumina inteligentă, poți să ai parte de atmosfera ideală cu ajutorul unei boxe portabile, ca să asculți muzica ta preferată. 

Un sistem de încălzire performant

Cu siguranță vrei să ai parte de confortul termic pe care ți-l dorești, mai ales pe timpul iernii. În prealabil, asigură-te că îți termoizolezi locuința, ca să nu existe pierdere de căldură, în urma căreia să ai parte de facturi mărite. Apoi, în funcție de numărul de încăperi și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, alege-ți sistemul de încălzire potrivit. O centrală termică pe gaz poate fi soluția potrivită pentru tine, ca să ai parte de încălzire uniformă, dar și de apă caldă la discreție. De asemenea, un alt sistem care oferă un randament ridicat, fără să mai fie nevoie să instalezi calorifere, este cel prin pardoseală. Pompele de căldură sau panourile radiante sunt alte opțiuni la care poți apela. 

Un sistem de securitate eficient

Ca să te asiguri că bunurile tale de valoare rămân intacte, iar cei dragi sunt în siguranță, apelează la un sistem de securitate eficient și modern. De exemplu, ca să știi tot ce mișcă în perimetrul locuinței tale, instalează-ți camere de supraveghere, atât în interior, cât și în exterior. De asemenea, montează-ți un videointerfon, cu ajutorul căruia să oferi accesul pe proprietatea ta doar persoanelor pe care le cunoști. Astfel, nu vei fi deranjat inutil, iar străinii nu vor ajunge până la ușa ta. În plus, ca să eviți potențiale pagube, ideal ar fi să folosești detectoare de fum, gaz și inundație. Iar ca hoții să nu îți calce pragul casei, instalează-ți un sistem antiefracție și unul de alarmă. 

Sursă foto: shutterstock.com 

Share articol: