Siri a deschis Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor, eveniment Apple care are loc, anual, in San Francisco.

Cu Siri maestra de ceremonii, Apple a deschis conferinta anuala dedicata dezvolatorilor, Worldwide Developer Conference (WWDC), eveniment care a avut loc in San Francisco. Asistenta controlata prin voce n-a fost insa vedeta serii. Acest titlu i-a revenit noului MacBook Pro, despre care cei de la Apple au spus ca este cel mai frumos calculator facut vreodata.

Dupa ce Siri i-a intrebat pe cei prezenti "De cati programatori e nevoie sa schimbi un bec?" si tot ea a raspuns ca "E o problema de hardware", pe scena a urcat CEO-ul Tim Cook. 

El a spus, intai, ca App Store are acum 650.000 aplicatii si peste 30 miliarde de download-uri pana acum. Apoi a trecut la lucruri serioase:

"Astazi anuntam noi schimbari in gama noastra de laptop-uri si noi versiuni ale sistemului nostru de operare si ale iOS". Noul soft nu este insa o surpriza, deoarece oamenii de la Apple au mai folosit aceste conferinte pentru a anunta softuri.

Partea cea mai interesanta este insa noua generatie de MacBook Pro, moment prezentat de Phin Schiller, senior vice president la Marketing.

"Este cel mai frumos calculator pe care l-am facut noi vreodata", a declarat Schiller. 

Laptopul are Retina display, cantareste 2,04 kg si vine cu un nou chip Intel. Autonomia este de pana la 7 ore. Preturile pornesc de la 2199 de dolari in SUA.

"Este o realizare inginereasca istorica", a mai spus Schiller. 

Notebook-ul masoara 1,8 cm grosime, iar compania a aratat si versiuni mai mici ale acestui aparat, la care preturile pornesc de la o mie de euro.

Cat despre MacBook Air, compania Apple a prezentat o versiune imbunatatita. Vorbim de un procesor i7 Ivy Bridge dual-core la 2,0 GHz si o memorie de 8GB la 1.600 MHz. Air include si porturi USB 3.0 si este deja la vanzare la preturi intre 999 so 1499 dolari in SUA.

La capitolul soft-uri pentru Mac-uri, cei de la Apple au prezentat in februarie OS X 10.9 Mountain Lion si au spus ca va fi gata la sfarsitul acestei veri. Deja developerii au acces la versiunea care ar trebui sa micsoreze prapastia dintre PC-uri si soft-urile pentru telefoane. Cei de la Apple au anuntat 3 noi aplicatii pentru "leul de munte": Messages, Reminders si Notes. Mountain Lion se va vinte la pretul de 19,99 dolari.

Scott Forstall de la Apple a discutat apoi despre iOS 6, urmatoarea generatie de sisteme de operare pentru iPhone, iPod si iPad. Softul va avea 200 de imbunatatiri, inclusiv unele pentru Siri.

Pe langa toate acestea, compania a declarat ca lucreaza cu producatorii auto, intre care General Motors, BMW si Mercedes, care ar putea pune un buton Siri direct pe volan, scrie FoxNews

Foto: Apple, cnet

Share articol: