Computerul - geniu se numeste Watson si va pune diagnostice in cazurile grave.

Calculatorul Watson de la IBM, cel care a batut fara drept de apel in februarie doi campioni la editia americana "Risti si castigi" (Jeopardy), va pune acum diagnostice medicale.

Compania IBM a semnat un parteneriat cu WellPoint, o mare companie de asigurari medicale, care detine 34 milioane de abonati. Job-ul lui Watson este sa ajute doctorii sa puna diagnostic si sa selecteze tratamentele posibile pentru problemele grave de sanatate. Cu alte cuvinte, va fi un Dr. House electronic.

Watson pune diagnosticul pe baza unor rationamente pe care le face pornind de la toate datele medicale pe care le detine despre o persoana. "Imaginati-va ca avem abilitatea de a colecta toate informatiile legate de ingrijirea unui pacient: simptome, descoperiri medicale, interviuri cu pacientul si studii de diagnostic", a spus directorul medical de la Well Point, Dr. Sam Nussbaum. 

Calculatorului va fi testat incepand din prima parte a anului viitor. Pentru crearea lui, specialistii de la IBM au lucrat mai mult de 6 ani.

Sursa: cnn.com

Share articol: