Prețul memoriei RAM ar putea scădea masiv până la finalul anului, ajungând chiar la o diminuare cu până la 40%.

Dacă vă gândiți să cumpărați mai multă memorie pentru un upgrade consistent la PC, perioada următoare ar putea fi perfectă pentru această achiziție. Un nou raport al Gartner indică faptul că prețurile vor „intra la apă” cu circa 40%, din cauza unei „supraaglomerări a pieței”. Asta înseamnă că firmele au produs cantități mai mari, sperând că și cererea va fi mai bogată, dar așteptările lor nu au fost îndeplinite. Așadar, în acest moment se află în situația de a concura unele  cu celelalte pentru vânzări cât mai mari, iar asta înseamnă, implicit, și o reducere a prețurilor.

Acesta este scenariul pe care îl anticipează specialiștii de la Gartner, care mai cred și că această saturare a pieței va dura până către mijlocul lui 2020. „Această situație marchează o perioadă de stocuri insuficiente în industrie”, au precizat reprezentanții companiei, citați de Tech Radar. Oricum ar fi, unul dintre motive este legat și de fricțiunile dintre SUA și China în ceea ce privește zona comercială. Vestea este una bună pentru cei care vor să-și îmbunătățească performanța computerului. 

Oricum ar fi, până când nu se constată o scădere efectivă, părerile sunt împărțite. De exemplu, în urmă cu o săptămână, un alt raport arăta că memoria RAM se va scumpi, la fel și SSD-urile. Această estimare a venit din partea DigiTimes. Totuși, jurnaliștii publicației citate arată că, date fiind evoluțiile recente, probabilitatea ca prețul să scadă este mai mare, lucru care ar face upgrade-urile computerelor mai ieftine ca niciodată.

Share articol: