www.yoda.ro a fost prezent la evenimentul de lansare a unei noi camere Sony in Romania.

"Fratele" mai mic al lui FS7 a fost lansat si la noi - FS5 este o camera profesionala ideala pentru nunti. Pot fi folosite o multitudine de obiective. La eveniment am vazut si de ce este in stare camera - chiar si la o temperatura de -20 de grade, in urma cu 2 saptamani, a reusit sa faca testelor efectuate la Comana. De asemenea, am vazut si o filmare intr-o incapare unde lumina venea doar de la o tableta, camera descurcandu-se excelent.

In galeria foto aveti mai multe fotografii cu noul FS5

Iata comunicatul oficial:

F64 si Sony au adus in Romania camera video profesionala PXW-FS5. Evenimentul de lansare s-a desfasurat in sala expozitionala a magazinului F64, unde au fost prezenti Gabriel Chirion, Account Manager pentru Sony Professional Solutions Europe, Vladimir Chetroiu, specialist video F64, si Liviu Marghidan, D.O.P. (Director of Photography).

Noul model de camera video pe care F64 il va comercializa in Romania este ideal pentru profesionistii care vor sa realizeze videoclipuri spectaculoase fara sa utilizeze echipamente mari, greoaie si incomode. Ca tehnologii de care dispune Sony PXW-FS5 merita mentionate senzorul Super 35, montura Sony E pentru obiective, posibilitatea de a filma la rezolutie QFHD (adica 3.840 x 2.160 pixeli, apropiata de cea 4K), ecranul LCD cu diagonala de 3,5 inci si filtrele ND incorporate pentru a le asigura utilizatorilor manevrabilitate in reglarea expunerii.

Camera video Sony FS5 ofera si posibilitatea de a filma la rezolutie HD cu o cadenta de pana la 240 de cadre pe secunda, iar imaginile pot fi transferate pe dispozitive mobile si prin WiFi. Pentru a nu ramane niciodata in lipsa de spatiu de stocare, FS5 are doua sloturi pentru card. Mai dispune si de un maner superior cu intrari XLR si grip cu controale dedicate (Zoom, Start/Stop si Assign), acesta din urma oferind posibilitate de inclinare in mai multe unghiuri, pentru un plus de versatilitate si ergonomie.

„Ne-am obisnuit utilizatorii cu un nivel ridicat al calitatii acestor unelte si al performantei lor. Ceea ce noi la Sony am incercat sa facem a fost sa livram cel mai bun echipament pentru cei mai talentati creatori de continut si credem ca in ultimii ani am reusit foarte bine. Ce fac ei mai departe tine de inspiratia lor, de talent si de forma pe care ar trebui s-o ia produsul final. Dar judecand dupa feedback-ul de pana acum, pentru acest produs de la cei care au apucat sa-l testeze si pentru intreaga gama de echipamente de imagistica, credem ca am identificat un balans foarte bun intre cost performanta“, a spus Gabriel Chirion.

„In lumea imaginii de astazi, unde multe din discipline se indreapta catre «one-man show» in ceea ce priveste sarcinile de pe platoul de filmare, Sony PXW-FS5 vine la fix! Este suficient de complexa si dotata pentru a satisface necesitatile si exigentele cineastilor aspiranti, destul de versatila si compacta pentru videografii independenti si totusi accesibila si proiectelor mai mici, cu buget redus, dar pentru care reducerea standardului de calitate nu este o optiune. Rezolutia 4K, abilitatile super slow-motion, codecul XAVC, inregistrarea pe suport SD, precum si compatibilitatea cu o gama larga de obiective, propulseaza FS5 direct in generatia urmatoare de camcordere profesionale Sony“, a afirmat Vladimir Chetroiu.

Share articol: