Prima operatie transmisa live cu ajutorul ochelarilor pe care Google ii va lansa anul viitor a avut loc in Statele Unite.

Dincolo de divertisment si mult trambitata incalcare a intimitatii, ochelarii de la Google isi arata utilitatea si in sala de operatii. Prima interventie chirurgicala transmisa cu ajutorul dispozitivului a avut loc la Ohio, Statele Unite, ca parte a programului Google Glass Explorer, in care 1.000 de americani testeaza gadgetul.

Echipa de medici condusa de doctorul Christopher Kaeding s-a aratat incantata de experienta cu Google Glass si spera ca dispozitivul sa ajute si la salvarea de vieti prin experienta medicilor care se afla la o distanta apreciabila de locul unde se desfasoara operatia.

Mai bine de 10.000 de oameni din intreaga lume testeaza Google Glass in acest moment, printre lucrurile pozitive observate de "exploratori" (cum sunt numiti cei care se afla in programul Google Glass Explorer) fiind calitatea camerei de luat vederi si viteza conexiunii la internet. Pe de alta parte, bateria este vazuta drept una slaba, in special cand ochelarii sunt folositi in modul video, iar partea audio trebuie sa cunoasta imbunatatiri, calitatea sunetului fiind una nesatisfacatoare.

Share articol: