E prima de acest gen care poate fi folosita fara griji sub apa sau de sportivi

GoPro reinventeaza camerele pentru actiune. Compania a prezentat GoPro Hero 4 Session, mini-camera care nu mai are nevoie de o carcasa. E cea mai mica, usoara si simplu de folosit camera de acest gen de pana acum, iar dezvoltarea ei a durat trei ani.

Spre deosebire de rivalele ei, GoPro Hero 4 Session poate fi folosita sub apa, la o adancime de pana la 10 metri, sau poate rezista la socuri care al distruge o alta camera neprotejata. Camera are o membrana speciala care scurge imediat apa ce inconjoara microfonul, pentru a nu distorsiona sunetul cand e scoasa din apa. Exista insa si un microfon suplimentar, pe partea din spate, care sa contracareze zgomotul enervant facut de vant, in cazul filmarilor de viteza.

Totodata, GoPro Hero 4 Session nu mai are nevoie sa ii fie setata din meniu orientarea. Detecteaza singura cum e asezata si roteste automat video-ul in pozitia corecta. Si ecranul montat in partea superioara e mai usor de vazut si folosit decat la generatiile anterioare.

Toate operatiunile se fac cu ajutorul unui singur buton. Cei care au testat camera spun ca aceasta are si un mare dezavantaj: simplitatea modului de folosire vine la pachet cu necesitatea de a o conecta la telefon sau tableta prin Bluetooth, iar asta goleste imediat bateria. Baterie care nu poate fi schimbata, din pacate.

GoPro Hero 4 Session nu poate filma 4K si nici nu beneficiaza de modurile de filmare de viteza, prezente pe Hero 4 Black Edition. Stie insa de standardul 1080p, la 60 de cadre pe secunda, dar nu poate filma, culmea, la 24fps, ci minumum 30. Session va costa 429 de euro, cu 100 de euro mai putin decat sora ei mai capabila.

Share articol: