Noua inventie a Google, care ar putea aparea spre finalul anului la un pret de 1.200 - 1.300 de euro, este deja interzisa intr-un bar din San Diego, Statele Unite.

Un site, The Verge, a publicat mai multe fotografii trucate cu diverse personalitati purtand celebrii Google Glass, printre acestea aflandu-se Abraham Lincoln, Audrey Hepburn, Che Guevara si Alfred Hitchcock. Reactia site-ului vine dupa ce compania producatoare "a dotat" cativa voluntari cu noul dispozitiv, purtatorii acestuia fiind numiti "Glassholes".

Mai mult, un bar din San Diego, 5 Point Cafe, a interzis purtarea celebrilor ochelari, patronul Dave Meinert sustinand ca folosirea acestora reprezinta incalcarea drepturilor la intimitate: "Barul meu este unul pentru toata lumea, lume care nu trebuie sa se teama de violarea intimatii. Tocmai de aceea am interzis purtarea ochelarilor Google".

Nu doar Meinert considera ca ochelarii reprezinta o incalcare a drepturilor la intimitate, mai multe publicatii din Statele Unite alocand spatii largi acestui aspect. Google ar putea comercializa gadget-ul in Marea Britanie la pretul de 1.000 de lire sterline, echivalentul a 1.300 de euro.
 

Share articol: