Compania coreeana recunoaste ca lucreaza intens la dispozitive noi dar n-a comentat nimic despre aparitia unui smartwatch.

Intr-o intalnire care a avut loc la San Francisco, seful diviziei strategie a Samsung a confirmat faptul ca firma lucreaza "din greu" la noi device-uri, lasand sa se inteleaga ca ar putea fi vorba de "ochelari sau lucruri care se pot integra in vestimentatie". Acelasi oficial a mai spus ca noile gadgeturi vor monitoriza sanatatea utilizatorului si chiar poate plati, prin cartea de credit a acestuia, diverse facturi.

Nu cu multa vreme in urma Samsung a admis ca lucreaza la un ceas, numele acestuia, conform unei inregistrari a patentului, fiind "Gear". Dezvoltatorii din piata sustin ca tehnologia de care are nevoie un astfel de dispozitiv va ajunge, in foarte scurt timp, sa fie utilizata de toate companiile, in timp ce coreenii spun ca aceasta se va intampla abia in 2020. Un concept dezvoltat, nu cu multa vreme in urma, de designerul Joseph Loetiko permite scoaterea ceasului din bratara pentru a fi folosit pe post de telefon.

Actiunile Samsung au cazut cu 5 procente in doar doua sesiuni bursiere dupa lansarea Galaxy S4 din Martie, pierderea fiind estimata la 10 miliarde de dolari. Coreenii detin 29% din piata de smartphone-uri, in timp ce concurentul principal, Apple, se bucura de doar 21%.

Share articol: