Compania japoneza care a produs deja dispozitive care folosesc realitatea augmentata vrea ca ochelarii la care lucreaza sa poata livra informatie catre ambii ochi.

Succesul pe care il are deja dispozitivul Google Glass, fara a fi lansat, a impulsionat si alte companii sa lucreze la un produs asemanator. Sony a depus deja dosarul la US Patent and Trademark Office, biroul american de inventii si inovatii pentru o pereche de ochelari care folosesc realitatea augmentativa.

Dispozitivul creat de japonezi este descris astfel: "Un aparat care poate atasat capului, aparat ce poate difuza imagini celui care il poarta". Diferenta fata de ochelarii Google este ca dispozitivul Sony fera imagini catre ambii ochi si ca are atasata si o pereche de casti.

Compania japoneza nu se afla la primul produs de acest fel, HMZ-T2 Personal 3D Viewer fiind unul dintre acestea, tocmai de aceea se crede ca Google nu va profita prea mult de faptul ca va fi prima companie care va arunca un asemenea dispozitiv pe piata.

Share articol: