Daca vrei sa te angajezi la stat, in America, e bine sa iti amintesti cum se foloseste o discheta.

Pentru oamenii de rand, dischetele au disparut cu multi ani in urma. Pentru autoritatile americane, insa, sa plimbi floppy diskul dintr-un calculator in altul e o practica obisnuita.

Registrul Federal, publicatia zilnica a Guvernului American, foloseste in continuare dischete de 1,44 MB pentru a transfera date precum ordine, propuneri de schimbare a legilor sau decizii prezidentiale.

"Avem sistemul asta antic, care inca functioneaza, dar nu este nici pe departe atat de eficient pe cat ar putea sa fie", a spus seful Consiliului Serviciilor Profesionale, Stan Soloway, pentru New York Times. "Companiile care lucreaza cu Guvernul, fie ele vechi sau noi, sunt lovite de aceleasi limitari", mai spune oficialul.

Unitati care sa citeasca floppy diskuri nu se mai gasesc in calculatoarele de astazi. Insa Imprimeria Nationala a americanilor, care tipareste publicatia in cauza, accepta documente pe floppy sau pe CD-ROM. Totusi, nu e bine daca vii cu stickul USB, cu un card SD sau daca trimiti mail. Niciuna dintre aceste metode nu e acceptata.

Mai multe agentii guvernamentale americane n-au adoptat inca emailul. Dischetele cu documente importate sunt trimise prin curier. 

Share articol: