Să ne simțim în siguranță acasă și să-i protejăm pe cei dragi reprezintă o prioritate. Implementarea unor măsuri simple care pot contribui la prevenirea spargerilor și furturilor sporește siguranța și aduce un plus de confort casei. 

Instalează un sistem de securitate 

Instalarea unui sistem de securitate la domiciliu este una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni intrarea hoților și de a ne pune în alertă, dacă a avut loc o spargere. Datele statistice arată că o casă fără sistem de securitate are un risc de trei ori mai mare să fie spartă, comparativ cu una care este protejată. 

Prin sisteme de securitate se înțelege atât o alarmă (eventual din categoria celor silențioase), dar și supravegherea în timp real a locuinței. Camerele stradale și cele vizibile fac o parte din treabă, dar se dovedește că acestea pot fi vulnerabile. Cu toate acestea, camerele de supraveghere rămân o alegere utilă, mai ales dacă sunt dublate de o camera ascunsa, eventual din categoria celor care sunt activate de senzori de mișcare. 

Este la fel de important ca un sistem de securitate să fie fiabil și să aibă costuri rezonabile, iar instalarea să fie simplă și accesibilă. 

Iluminatul exterior 

Lumina este cel mai bun paznic, mai ales atunci când poate lua un intrus prin surprindere. Lumina exterioară este o necesitate pentru locuințele individuale, pentru cele izolate sau aflate în zone mai retrase. 

Un trio care este format din senzori de mișcare, reflectoare poziționate strategic, astfel încât să lumineze eficient zonele de intrare în casă sau/și curte și camere de supraveghere oferă garanția unei siguranțe sporite pentru casă. 

Sursele de iluminat cu intensitate mare, activate de senzori de miscare, sunt concepute pentru a speria și a îndepărta un potențial oaspete nepoftit.

Fă să pară că cineva este acasă

Locuința este mai vulnerabilă atunci când este evident că nu este nimeni acasă. Prin urmare, o altă metodă pe care o poți lua în calcul pentru protejarea proprietății este aceea de a face să pară că cineva este acasă, în orice moment. Luminile inteligente creează un efect convingător. Acestea pot fi programate să se aprindă și să se stingă periodic pentru a simula că este cineva acasă. Unele sisteme de acest gen pot fi comandate prin aplicații instalate pe telefonul mobil, de la orice distanță. 

În perioadele de vacanță, când familia lipsește de acasă zile la rând, asigură-te că un vecin sau un membru al familiei vă primește corespondența, deoarece o cutie poștală plină este un indiciu important pentru cei rău intenționați. 

Asigură-ți garajul

Oamenii depun mult efort pentru a-și asigura casele, dar neglijează garajul și anexele din curte. Garajul, mai ales, poate să fie o cale de intrare în casă. Este necesar ca ușile garajului să fie închise și asigurate, dar și ușa care duce din garaj în casă, dacă planul casei cuprinde o astfel de soluție. Ca și în cazul încuietorilor de la ușile principale, acestea trebuie asigurate, verificate și conectate la alarma casei.

De asemenea, securitatea casei se extinde și în curte. Aceasta presupune fie camere de supraveghere, fie sisteme de siguranță montate la poartă.

Atenție la ferestre  

Ferestrele sunt un punct de intrare comun pentru spărgători, chiar dacă sunt închise. Există soluții foarte simple care pot oferi un plus important de siguranță. Acestea sunt foliile de securitate pentru ferestre, senzorii și sistemele de alarmă, obloanele sau barele de siguranță. 

Un truc bun și foarte eficient este să plantezi tufișuri cu țepi sub ferestre.

În loc de final, un sfat extrem de important. Folosește mereu o parolă puternică pentru sistemul de wi-fi al casei și schimb-o periodic. Rețeaua de wireless este o poartă către informații personale și financiare, mai ales dacă utilizezi aplicații pentru siguranță. Dacă rețeaua wi-fi este conectată la gadgeturile inteligente din casă, o parolă slabă poate oferi infractorilor acces direct în locuință.

Sursa foto: Shutterstock.com

Share articol: