Vreti sa va jucati de-a spionii? Sau doar sa va distrati pe seama animalelor de companie din casa? Atunci, incercati o drona.

La CES Las Vegas au aparut o multime de jucarii demne de un alt film "Singur Acasa".

Iar George Buhnici le-a testat deja si ni le prezinta:"E ceva mai mare decat un tantar si are o privire foarte fioroasa. Asa arata una dintre cele mai noi drone lansate la CES. Este o jucarie cu patru motoare, un mic quadro-copter capabil sa zboare 8 minute. Si din momentul acesta poate sa-si tina pozitia, dar poate sa faca si acrobatii care sa zapaceasca animalul prin casa."

Sunt unelte cu care puteti sa spionati sau doar sa speriati animalele de companie, de exemplu.

MiniDrone e construit de Parrot, o companie cu experienta in jucarii zburatoare. E controlat de pe smartphone sau tableta si, ca sa tina in ordine lucrurile din casa, vine echipat si cu un sonar.

A ajuns la CES impreuna cu un fratior - Jumping Sumo - care nu zboara, ci merge. Asculta cuminte comenzile primite de pe telefon si ii trimite si imagini in timp real. In afara de faptul ca alearga la o viteza ametitoare, este in stare sa sara pana pe masa si, o data ce a ajuns pe masa, se bucura, iar de pe masa, urmatorul pas e sa dea un cos.

Un dispozitiv similar prezinta si Sphero. Este vorba despre o minge jucausa, care zburda fara probleme pe parchet sau covor. Mingea este controlata tot cu ajutorul unui smartphone si nu face nimic util. Dar este un cadou inedit pentru cineva pasionat de gadgeturi.

La capitolul drone puncteaza DJI. Au adus la CES, Phantom 2 Vision, o drona pe care am aratat-o acum 2 saptamani si in iLikeIT. Are patru rotoare cu care poate sa zboare pana la 1 kilometru in aer, ca sa transmita de acolo imagini spectaculoase.

Insa noutatea producatorului este octacopterul din fibra de carbon, suficient de puternic cat sa tina in aer camere foto profesionale. Poate fi pilotat de oricine si e considerabil mai ieftin decat un elicopter real. Are un sistem de stabilizare, compatibil cu Canon 5D. In timpul zborului poti sa faci fotografii si videoclipuri impresionante.

Imagini surprinzatoare ne arata si cei de la Nvidia, care au adus la CES cel mai puternic procesor pentru tablete si telefoane mobile. E capabil sa redea un film 4K, dar si sa "tina" un joc. E la fel de performant ca un computer si de doua ori mai rapid decat o consola xbox 360 si Playstation 3 la un loc. Ceea ce vedem noi pe o tableta sau pe un telefon mobil va putea rula foarte bine si pe televizor. Mai pe romaneste, centrul a tot ceea ce facem noi, tot ceea ce inseamna joc, munca, orice ne trece prin minte va fi pe telefonul mobil.

Procesorul ajunge pe tabletele care vor fi lansate spre sfarsitul anului.

Share articol: