Cei de la Google spun ca acestea pot fi folosite pentru masurarea nivelului de glucoza din sange, important pentru bolnavii de diabet, insa aplicatiile ar putea fi nenumarate.

Google a prezentat lentilele de contact inteligente, care contin un circuit electronic. Deocamdata, cei de la Google vorbesc de folosirea lor in cazul bolnavilor de diabet, pentru a-i avertiza in cazul in care zaharul din sange trece de un anumit nivel si trebuie sa isi administreze insulina.

Totusi, aplicatiile unui astfel de proiect pot fi mult mai mari. Lentilele inteligente sunt un fel de Google Glass dus la urmatorul nivel, pentru ca un astfel de gadget are un potential urias.

Pe blogul Google, compania vorbeste acum de numarul in crestere al persoanelor cu diabet care, pentru a-si testa nivelul de glucoza din sange trebuie sa isi intepe un deget de cateva ori pe zi. Cu aceste lentile, glucoza este masurata constanta, o data la fiecare secunda, din lacrimi, iar persoana este avertizata in momentul in care se depaseste nivelul maxim admis.

Cei de la Google testeaza acum prototipul acestor lentile de contact inteligente si se gandesc chiar sa integreze un LED pentru a notifica utilizatorul.

Unul dintre autorii postarii de pe blog este Babak Parvis, un angajat al Google[x] care a vorbit mult in ultima perioada despre integrarea LED-urilor si senzorilor in lentile de contact, observa cei de la ars.

Share articol: