Ochelarii creati de Google sunt cel mai asteptat dispozitiv electronic dupa iPad si iPhone

Google Glass se lanseaza peste cateva luni, insa deja gadgetul incinge spiritele in America. Ochelarii care le vor permite utilizatorilor sa intre pe Internet, sa faca poze si sa filmeze au fost deja interzisi intr-un bar din Seattle, iar mai multe cazinouri din Las Vegas planuiesc sa ia o decizie similara. De asemenea, autoritatile din Virginia au incercat sa interzica folosirea Google Glass in timpul condusului. 

Este numai inceputul. Google Glass vor provoca o adevarata lupta. (Timothy Toohey, avocat specializat in protejarea vietii private)

Acesti ochelari ar putea distrage atentia soferilor, ar putea afecta relatiile dintre oameni, si ne vor priva si de putina intimitate pe care o mai avem, spun americanii. Cu ajutorul lor, orice intamplare poate fi imortalizata si trimisa, apoi, prietenilor prin Internet.

Vom putea fi in acelasi timp paparazzi si tinte ale paparazzi. (Karen L. Stevenson, avocat la firma Buchalter Nemer dinLos Angeles)

Cei de la Google au creat deja versiuni ai ochelarilor destinate developerilor. Pana acum 2.000 de persoane au primit produsul, iar alte 8.000 se afla pe lista, potrivit Mediafax. Unul dintre acestia a creat deja un soft care elimina nevoia de a controla ochelarii prin gesturi sau comenzi vocale. El a comandat ochelarii sa faca fotografii prin simplul act al clipirii.

Iata cum arata o zi prin intermediul Google Glass:

Share articol: