Cercetatorii de la Georgia Institute of Technology au creat un computer portabil care permite cainilor sa comunice cu stapanii lor.

Desi pare greu de crezut, exista o tehnologie care permite cainilor sa comunice cu stapanii lor. Mai mult, o tehnologie inspirata de cel mai asteptat gadget al momentului, Google Glass, permite patrupedelor din fortele de salvare sa aiba mai multe reusite in misiunile lor.

Pentru lansarea acestui dispozitiv a fost cooptat chiar Thad Starner, seful echipei care lucreaza la noul dispozitiv al celor de la Google. Proiectul, numit FIDO (Facilitating Interactions for Dogs with Occupations), permite cainilor sa activeze un senzor aflat pe vesta sau zgarda pentru a transmite un mesaj stapanului, acesta avand un walkie-talkie prin care se "traduce" mesajul animalului.

Dezvoltatorii sustin ca dispozitivul poate trasmite si imagini, imagini din perspectiva cainilor. Mai mult, se spera ca noua tehnologie va ajunge si la posesorii "domestici" de patrupede. Cercetatorii sustin ca va fi mult mai usor ca stapanii sa-si dea seama cand animalele sunt infomentate sau vor "sa iasa afara".

Share articol: