Un inginer aflat intr-o pozitie cheie la Google face marturisile impresionante.

Babak Parviz, un inginer care se ocupa de proiectul Google Glasses, a dezvaluit o parte dintre detaliile acestor ochelari intr-un interviu pentru IEEE Spectrum.

El sugereaza ca Google planuieste sa faca bani in primul rand din vanzarea acestui produs, si nu de pe urma reclamelor care ar putea rula in fata ochilor consumatorilor, sustine BusinessInsider.

Ochelarii Google, considerati inventia anului 2012, sunt prevazuti cu o camera video si cu un mic display.  

Compania a aratat cum functioneaza aceasta tehnologie la conferinta anuala a developerilor din 2012, Google I/O, si le-a dat sansa celor prezenti sa precomande o pereche la pretul de 1.500 dolari. Produsul ar urma sa ajunga la cumparatori in saptamanile viitoare.

Cei de la Apple nu stau cu mainile in san si incearca, la randul lor, sa dezvolte o tehnologie similara, despre care unii oameni au spus ca va inlocui total smartphone-urile.

In privinta ochelarilor Google, lucrurile care se cunosteau erau foarte putine pana cand inginerul Parviz a inceput sa "dea din casa". El a declarat ca gadgetul "le va permite oamenilor sa se conecteze unii cu altii cu imagini si videoclipuri" pentru "comunicatii pictoriale" si "le va permite oamenilor sa acceseze informatie foarte, foarte rapid".

Un lucru suprinzator pe care l-a declarat este ca, pentru Google, utilizarea acestor ochelari pentru realitatea augmentata "nu este un scop imediat".

Pentru a controla ochelarii poti folosi miscari, vocea sau atingerile.

In plus, compania a construit servicii speciale de email si de calendar special pentru acest gadget.

Inginerul a mai spus, de asemenea, ca oamenii de la Google lucreaza pentru a le permite purtatorilor acestor ochelarii sa preia apeluri telefonice.

Foto: Sean Smith/NASA

Share articol: