Compania producatoare a ales pentru a doua oara acest tip de finantare

Pebble si-a lansat cel mai nou smartwatch, exclusiv pe site-ul de crowdfunding Kickstarter. Pebble Time a fost un succes imediat. A strans jumatate de milion de dolari in doar 17 minute. E pentru a adoua oara cand cei de la Pebble apeleaza la Kickstarter. Prima data s-a intampalt in urma cu 3 ani, cand compania a reusit sa stranga peste 10 milioane de dolari de la fanii de pe internet pentru a produce un simplu smartwatch cu ecran e-ink.

De data asta, Pebble Time face parte fin noua generatie. Are un design mai subtire, ecran e-paper color, microfon si un nou sistem de operare. Avantajul fata de un ecran LCD sau LED e ca poate sta aprins permanent, iar consumul bateriei e minuscul. Astfel, Pebble Time poate functiona pana la sapte zile.

Noul Pebble Time e cu 20% mai subtire fata de primul Pebble, si are o forma usor curbata, pentru a se potrivi mai bine pe mana. Ecranul patrat e protejat de Gorilla Glass, iar rama acestuia e din otel inoxidabil. Restul smartwatch-ului e din policarbonat, iar cureaua din silicon.

In ceea ce priveste sistemul de operare, dezvoltatorii incearca sa il faca sa mearga mai bine cu Android Wear. “De cele mai multe ori nu se descurta prea bine”, marturiseste Eric Migicovsky, CEO-ul Pebble. Si interfata e o noutate in domeniul smartwatch-urilor. In loc sa trebuiasca sa accesezi aplicatiile pentru a vedea o anumita informatie, Pebble Time afiseaza totul intr-un timeline, de la cele mai vechi notificari, remindere, stiri sau evenimente la cele mai recente. Pentru timpul prezent, utilizatorul poate apela la un nou meniu pentru aplicatii.

“Am hotarat sa ne intoarcem la Kickstarter. A fost o decizie importanta, dar si sentimentala. Cand am fondat compania eram doar trei oameni. Stiam ca va fi mare, dar nu ne cunostea nimeni. In momentul in care am pornit proiectele Pebble Time si Timeline am vrut sa le dam celor care ne-au sprijinit de la incept posibilitatea de a-l cupara primii’, spune Migicovsky.

Pebble Time va fi deocamdata disponibil doar prin Kickstarter. Vine in trei culori 9alb, negru sau rosu). Primii sustinatori il pot cumpara pentru 159 de dolari. Pretul va urca apoi la 179 de dolari, pentru ca sa ajunga apoi in magazine la un pret recomandat de 199 de dolari. Campania de finantare pentru Pebble Time se va termina pe 27 martie, iar primele livrari se vor face la inceputul lunii mai.

Share articol: