Amazon a dezvăluit recent noile sale „ajutoare” și mașinării, inclusiv primul său robot complet autonom pentru folosirea în depozitele companiei. 

Acesta se numește Proteus și a fost conceput pentru a se putea deplasa singur prin ariile industriale ale Amazon în timp ce transportă cărucioare pline cu pachete. Compania a declarat că robotul folosește o „tehnologie avansată de securitate, percepție și navigare" pe care a dezvoltat-o pentru a-și putea face treaba fără a împiedica angajații umani.

În videoclipul postat de Amazon, îl puteți vedea pe Proteus mișcându-se sub cărucioare și transportându-le în alte locații. Acesta emite un fascicul verde în fața sa în timp ce se mișcă și se oprește dacă un lucrător uman pășește în calea lui.

Scopul Amazon este acela de a automatiza manipularea cărucioarelor sale pentru colete, astfel încât să reducă necesitatea ca lucrătorii umani să le deplaseze manual în depozite. De fapt, gigantul comerțului electronic a subliniat că roboții săi au fost concepuți pentru a crea un spațiu de lucru mai sigur pentru oameni.

Un alt robot nou, numit Cardinal, a fost conceput tot în ideea de a reduce riscul angajaților de a se răni. Cardinal este un braț robotizat care preia coletele, le scanează etichetele și apoi le plasează în căruciorul corespunzător pentru următoarea etapă a procesului de expediere. Inteligența artificială și viziunea computerizată îi permit să sorteze corect pachetele. Amazon testează în prezent un prototip capabil să ridice cutii de până la 50 de kilograme și se așteaptă să implementeze brațul robotizat în centrele de aprovizionare până anul viitor.

În cele din urmă, compania a dezvăluit, de asemenea, că lucrează la o tehnologie de inteligență artificială care poate scana automat pachetele. În prezent, lucrătorii trebuie să scaneze codurile de bare de pe colete cu ajutorul scanerelor manuale, însă tehnologia va elimina necesitatea de a face acest lucru. Amazon a explicat că senzorul de scanare al dispozitivului rulează la 120 de cadre pe secundă, asta înseamnă că întreg procesul va fi și mai rapid, și mai eficient.

Gigantul comerțului electronic a introdus în procesele sale mai mulți roboți de-a lungul anilor și a subliniat întotdeauna că scopul acestora este de a îmbunătăți siguranța în depozitele companiei. După cum notează The Verge, compania a declarat că nu caută să înlocuiască lucrătorii umani, chiar dacă un raport intern care a fost dezvăluit recent a dezvăluit că firma se așteaptă să „epuizeze oferta de forță de muncă până în 2024". Un lider din domeniul roboticii de la Amazon a declarat pentru Forbes că „înlocuirea oamenilor cu mașini este doar o eroare" care s-ar putea încheia cu falimentul companiei.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: