Amazon spune că va începe să livreze pentru prima dată coletele clienților cu ajutorul dronelor în cursul acestui an și așteaptă aprobarea finală a autorităților de reglementare.

Utilizatorii din orașul californian Lockeford se vor putea înscrie pentru a primi mii de bunuri livrate pe calea aerului la domiciliul lor, a precizat compania.

Gigantul cumpărăturilor a promis de ani de zile livrarea cu drona, dar s-a confruntat cu întârzieri și a raportat eșecuri până acum. Acum, însă, a transmis că intenționează să lanseze serviciul pe scară mai largă după Lockeford.

„Promisiunea livrării cu drone a fost adesea considerată ca fiind științifico-fantastică", a transmis compania într-o postare pe blog. „[Dar] în cursul acestui an, clienții Amazon care locuiesc în Lockeford, California, vor fi printre primii care vor primi livrări Prime Air.

„Feedback-ul lor cu privire la Prime Air ne va ajuta să creăm un serviciu care se va extinde în siguranță pentru a satisface nevoile clienților de pretutindeni."

Amazon a precizat că dronele vor fi programate să lase colete în curțile clienților din Lockeford, oraș care are o populație de aproximativ 4.000 de persoane.

Acestea vor putea zbura „dincolo de linia de vizibilitate", ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie controlate de un observator vizual și, în schimb, vor folosi senzori pentru a evita alte aeronave, oameni, animale de companie și obstacole.

Scopul este acela de a face ca pachetele să ajungă în siguranță la clienți în mai puțin de o oră, a precizat retailerul. Explicând modul în care vor funcționa livrările Prime Air, Amazon a declarat: „Odată îmbarcați, clienții din Lockeford vor vedea pe Amazon articolele eligibile pentru Prime Air. Aceștia vor plasa o comandă așa cum ar face-o în mod normal și vor primi o oră estimată de sosire cu un tracker de stare a comenzii lor. (...) Pentru aceste livrări, drona va zbura până la locația de livrare desemnată, va coborî în curtea clientului și va pluti la o înălțime sigură. apoi va elibera pachetul în siguranță."

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: