Cel mai așteptat gadget, anunțat de Apple încă din anul 2017, va fi abandonat.

Potrivit Phone Arena, Apple va renunța la padul de încărcare wireless Air Power, deși experții și fanii brandului se așteptau ca acest gadget să fie lansat în curând.

Informația privind abandonarea proiectului vine de la Dan Riccio, vicepreședinte al diviziei Hardware Egineering. El și-a cerut scuze pentru anulare, dar a precizat că acest gadget nu poate fi lansat, pentru că nu ar corespunde cu standardele ridicate ale Apple.

Padul wireless AirPower a fost prezentat pe 12 septembrei 2017, alături de modelele iPhone 8 și iPhone X. Dispozitivul era menit să asigure încărcarea wireless a unor noi modele de iPhone, a căștilor AirPods și a Apple Watch.

De atunci au existat mai multe zvonuri privind lansarea sau anularea acestui gadget, însă cele mai recente anunțau o lansare iminentă.

Dan Riccio a declarat că dispozitivul nu va fi lansat, dând de înțeles că nu ar respecta cele mai înalte standarde de calitate. Cu toate acestea, Apple are în vedere alte soluții pentru încărcarea wireless a dispozitivelor.

Cu siguranță fanii vor fi dezamăgiți de anularea proiectului, iar experții se declară pur și simplu șocați de această decizie, care afectează serios reputația companiei.

Specialiștii cred că problema care a dus la anularea AirPower o reprezintă tocmai ambițiile uriașe ale Apple. Padul urma să asigure încărcarea simultantă a trei dispozitive, iar pentru asta era nevoie de bobine care să fie amplasate foarte aproape una de alta, în interiorul aparatului. Acest lucru ducea la supraîncălzirea gadgetului.

Utilizatorii care au un iPhone 8 sau un model mai nou îl pot încărca wireless cu ajutorul unui pad compatibil, produs de Qi.

Totuși, este vorba de o soluție temporară, cred experții, pentru că Apple va produce probabil propriul pad de încărcare wireless, chiar dacă acesta nu va fi un proiect la fel de ambițios ca AirPower.Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus:

Share articol: