Samsung prezinta planurile pentru Internet of Things intr-un discurs al lui BK Yoon in deschiderea CES 2015

Presedintele si CEO-ul Samsung Electronics, BK Yoon, a tinut un discurs la deschiderea International Consumer Electronics Show (CES) in care a vorbit despre nevoia de disponibilitate fara restrictii si de colaborare a tuturor membrilor din industrie pentru dezvoltarea Internet of Things (IoT).

„Internet of Things are potentialul de a ne transforma societatea, economia si felul in care traim,” a declarat BK Yoon. „Este datoria noastra de a ne organiza cat mai bine, noi, membrii industriei, pentru a transforma in realitate promisiunile referitoare la Internet of Things.”

BK Yoon a accentuat faptul ca IoT trebuie sa se concentreze pe oameni si pe felul in care le imbunatateste vietile acestora, adaugand ca „Internet of Things nu este despre lucruri, ci despre oameni. Fiecare dintre noi se afla in mijlocul universului sau tehnologic, iar IoT se va adapta in permanenta la nevoile in continua schimbare ale oamenilor.”

Parte a angajamentului Samsung de a dezvolta era IoT, BK Yoon a anuntat ca pana in anul 2017, toate televizoarele Samsung vor fi dispozitive IoT, iar in cinci ani, toate componentele hardware Samsung vor fi IoT- ready, accelerand astfel numarul dispozitivelor IoT disponibile pe piata. De asemenea, BK Yoon a accentuat importanta programatorilor pentru crearea IoT si a anuntat ca Samsung va investi anul acesta peste 100 de milioane de dolari in comunitatea sa de dezvoltatori.Dezvoltarea dispozitivelor si componentelor IoT

in era IoT, senzorii devin mai avansati si mai precisi, iar componentele importante devin tot mai compacte si eficiente din punct de vedere energetic.

BK Yoon a prezentat cei mai noi senzori dezvoltati de Samsung, care sunt extrem de precisi pentru a percepe mediul inconjurator al utilizatorilor si pentru a le oferi acestora solutiile si serviciile corecte. De exemplu, Samsung dezvolta un nou senzor tri-dimensional care poate detecta si cea mai subtila miscare.

De asemenea, compania dezvolta cipuri electronice, precum ePOP si un bio-procesor, care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si compacte, pentru a putea fi integrate intr-o serie larga de dispozitive, in special in accesoriile smart si dispozitivele mobile.

„Dezvoltarea gamei de dispozitive in ecosistemul IoT si a componentelor care le fac sa fie extrem de performante este primul pas pentru indeplinirea promisiunii IoT,” a declarat BK Yoon. „Samsung are deja o gama larga de dispozitive IoT. Anul trecut a livrat peste 665 de milioane de produse, iar acest numar va creste in perioada urmatoare. Am inceput deja sa descoperim adevaratele beneficii ascunse in dispozitivele conectate si in obiectele pe care le folosim zilnic.”

Dezvoltarea unui ecosistem open-source
Un alt lucru important despre care a vorbit BK Yoon a fost punerea la dispozitie a IoT fara restrictii. Pe scena, alaturi de Yoon, a urcat si Alex Hawkinson, CEO SmartThings, care s-a alaturat viziunii Samsung referitoare la o infrastructura deschisa si accesibila.

„Pentru ca Internet of Things sa fie un succes, trebuie sa fie deschis,” a declarat Hawkinson. „Orice dispozitiv, de pe orice platforma, trebuie sa poata fi conectat si sa poata comunica cu altele. Am muncit mult pentru a reusi acest lucru si suntem determinati sa punem utilizatorii pe primul loc, oferindu-le multe posibilitati de alegere si libertate. Ecosistemul SmartThings este acum compatibil cu mai multe dispozitive decat oricare alta platforma.”

Sustinerea comunitatii de dezvoltatori
Samsung apreciaza rolul si contributia dezvoltatorilor si crede ca acestia vor juca un rol extrem de important in realizarea erei IoT.

„La Samsung, suntem determinati sa sustinem comunitatea de dezvoltatori,” a declarat BK Yoon. „Doar impreuna putem crea un viitor mai bun.”

Parte a acestui angajament, Yoon a anuntat ca Samsung va investi peste 100 de milioane de dolari in comunitatea sa de dezvoltatori in anul 2015, imbunatatind programele de dezvoltare si evenimentele internationale dedicate programatorilor.

Colaborarea membrilor industriei

Samsung crede ca IoT va avea un impact mai mare decat cel pe care l-a avut industria produselor electronice de larg consum pana acum si ca va imbunatati fiecare aspect al vietilor oamenilor si va revolutiona fiecare industrie. Pentru ca IoT sa fie un succes major, companiile din intreaga industrie vor trebui sa colaboreze pentru a construi infrastructura necesara si pentru a dezvolta serviciile IoT care vor veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor.

„Cred cu adevarat ca nicio companie sau industrie nu poate livra singura beneficiile pe care le aduce Internet of Things,” a declarat BK Yoon. „Pentru a crea acest univers IoT, trebuie sa ne dam seama de potentialul acestuia pentru toate tipurile de industrii. Doar printr-o colaborare stransa vom putea imbunatati vietile oamenilor.”Samsung revolutioneaza experienta de vizionare TV cu noile televizoare SUHD

Samsung a lansat o linie extinsa de televizoare SUHD, ridicand standardele continutului premium UHD si ducand experienta video catre noi limite.

Noile SUHD TV reprezinta un punct important al erei UHD, depasind limitele ecranelor anterioare si oferind o calitate superioara a imaginii, cu un contrast puternic, luminozitate si culori vibrante.

In plus, televizoarele Samsung SUHD vin cu o multitudine de functii noi interesante, tehnologia de redare SUHD si design-ul curbat elegant ofera o experienta de vizionare captivanta. in plus, functiile smart sunt acum bazate pe sistemul de operare Tizen, oferindu-le telespectatorilor acces usor si rapid la continutul lor preferat.

„Prin spiritul nostru inovator continuam sa depasim limitele divertismentului la domiciliu si sa descoperim noi posibilitati,” a declarat HS Kim, presedinte Visual Display Business, Samsung Electronics. „Indiferent de sursa continutului, Samsung ofera cea mai buna calitate video din industrie si va continua aceasta misiune prin noile televizoare SUHD. Suntem determinati mai mult ca oricand sa oferim o experienta superioara a divertismentului pentru anii ce urmeaza.”Calitate superioara a imaginii

Prin tehnologia nano-crystal prietenoasa cu mediul, dezvoltata de catre Samsung si prin tehnologia de redare SUHD, televizoarele Samsung SUHD aduc inovatii la nivelul contrastului si a luminozitatii, completate de culori excelente, pentru o calitate superioara a imaginii.

Semiconductorul nano-crystal al televizoarelor SUHD transmite o gama extinsa de culori pentru a reda cele mai pure culori. Aceasta tehnologie ofera telespectatorilor de 64 de ori mai multe nuante ale culorilor decat televizoarele obisnuite. Tehnologia de redare SUHD analizeaza automat luminozitatea imaginilor pentru a reduce consumul de energie, afisand in acelasi timp contrastul perfect, pentru imagini cu negru mai intens si o luminozitate de 2,5 ori mai puternica decat televizoarele obisnuite, pentru redarea cat mai exacta a culorilor.

Prin colaborarea cu studioul 20th Century Fox de la Hollywood, Samsung a optimizat continutul digital pentru a corespunde standardelor premium ale calitatii SUHD. Aceasta le permite telespectatorilor sa se bucure de o experienta de vizionare UHD de neegalat.

Cel mai recent parteneriat incheiat de Samsung este cu Fox Innovation Lab pentru re-masterizarea mai multor scene ale celebrului film Exodus, special pentru televizoarele SUHD. Rezultatul a fost spectaculos, generand culori mai clare si mai vibrante si scene desprinse din realitate.

in plus, televizoarele Samsung SUHD folosesc tehnologie prietenoasa cu mediul pentru cea mai buna eficienta energetica.Design curbat sofisticat

Cand Samsung a lansat modelul curbat in 2013, acesta a schimbat experienta de vizionare din casele telespectatorilor. Inspirat din arta contemporana si din arhitectura, design-ul noilor televizoare are influente moderne si minimaliste.

Televizorul Samsung SUHD JS9500 va avea o rama cu design Chamfer, ce va adauga mai multa adancime ecranului, iar cadrul elegant ii va oferi un aspect artistic atunci cand va fi montat pe perete. Modelul SUHD JS9000 are un design texturat pe spate, ce ii asigura un design elegant din orice unghi.

Noul Smart TV redefineste experienta de divertisment

Incepand cu 2015, toate Smart TV-urile Samsung, printre care si noul SUHD, vor folosi sistemul de operare Tizen, o platforma open-source care permite dezvoltarea aplicatiilor web standard pentru TV. Datorita Tizen, noua platforma Samsung Smart TV are mai multe functii si le ofera telespectatorilor acces intuitiv pentru o experienta integrata de divertisment, precum si mai multe posibilitati de alegere a continutului ca pana acum.

• Noua interfata a Samsung Smart Hub este mai intuitiva, permitandu-le utilizatorilor sa acceseze mai usor continutul dorit. Este simplificata pentru a afisa cel mai recent continut, precum si recomandari pe baza alegerilor anterioare, intr-o singura fereastra, pentru si mai multe optiuni de divertisment.
• Prin Quick Connect, televizoarele Samsung Smart recunosc automat smartphone-urile Samsung, odata ce sunt conectate prin tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy). Utilizatorii pot impartasi continut video de pe smartphone-urile Samsung pe Smart TV printr-un singura apasare a unui buton. De asemenea, acestia se pot uita la continut TV pe dispozitivele mobile, fara a avea nevoie de aplicatii sau pre-setari complicate.
• Telespectatorii vor putea viziona filme UHD si emisiuni de la furnizori precum Amazon, Comcast, DIRECTV, M-GO. in plus, Samsung a dezvoltat un nou serviciu de descarcare de filme UHD prin UHD Video Pack in parteneriat cu M-GO, un serviciu premium TVOD, o colaborare intre Technicolor si DreamWorks Animation. Acest serviciu de descarcare se aliniaza standardelor SCSA (Secure Content Storage Association). in 2015, acest serviciu le va oferi telespectatorilor continut de cea mai buna calitate pentru televizoare Samsung SUHD si UHD.
• Samsung Sports Live le permite utilizatorilor sa vizioneze in timp real meciuri si sa acceseze in acelasi timp, pe acelasi ecran, informatii si statistici despre jucatori si echipe. Samsung a incheiat parteneriate cu marile companii de jocuri pentru un catalog variat de jocuri sportive
• Samsung introduce si platforma proprie Milk Video permitandu-le utilizatorilor sa descopere, sa adune si sa impartaseasca cel mai bun continut video de pe internet. Milk Video este o galerie a celor mai populare si interesante videoclipuri de pe internet, oferindu-le utilizatorilor acces la continut premium de la aproximativ 50 de parteneri.
• Utilzatorii de televizoare Samsung Smart se pot trezi mai usor dimineata cu Briefing on TV. Televizoarele Samsung Smart pot functiona si pe post de alarma si se sincronizeaza cu dispozitivele mobile Samsung, pentru a porni si a afisa informatii importante precum timpul, vremea si calendarul pe un ecran mare.
• Platforma Samsung bazata pe Tizen face ca televizoarele Samsung Smart sa faca parte dintr-un ecosistem de continut mult mai vast, ce permite colaborarea cu un numar mare de parteneri pentru flexibilitate si acces.
• Compatibilitatea Tizen cu alte dispozitive face ca televizoarele Samsung Smart sa fie centrul de control al oricarei Smart Home. Noul Samsung Smart TV cu Tizen ridica standarde pentru viitoarele televizoare smart, redefinind experienta de divertisment.


Samsung va oferi trei noi serii de televizoare SUHD: JS9500, JS9000 si JS8500, cu noua dimensiuni de ecran, cuprinse intre 48 si 88 inci, pentru ca telespectatorii sa se poata bucura de cea mai buna experienta Tv specifica nevoilor lor.

Share articol: