Apple a organizat un alt eveniment online, ultimul din anul 2020, în cadrul căruia a anunțat trei noi computere Mac, alimentate de procesoarele sale M1, recent dezvoltate pe arhitectura ARM. 

Deși vestea este una bună din punctul de vedere al performanței și eficienței, produsele vin cu o constrângere majoră: memoria. Potrivit Apple, clienții interesați să cumpere un nou Mac cu o memorie mai mare de 16GB RAM vor trebui să achiziționeze un model cu procesor Intel, pentru că, în acest moment, M1 nu poate suporta o memorie mai mare.

Acest aspect poate fi dezamăgitor pentru unii utilizatori profesioniști interesați să treacă pe laptopuri bazate pe arhitectura ARM sau pe noul Mac mini. Apple s-a mai confruntat cu astfel de reproșuri și în urmă cu câțiva ani, atunci când o versiune MacBook Pro avea limitări de memorie în scopul conservării autonomiei bateriei.

O altă problemă este aceea că viitoarele Mac-uri ar putea avea nevoie de un nou procesor ARM, asta pentru că ar fi chiar ridicol pentru Apple să vândă MacBooks Pro cu un procesor M1, dar având constrângeri de 16GB RAM, adică o capacitate mult prea mică pentru profesioniștii care vor să se orienteze către computerele Apple pentru editare foto și video.

Toate acestea sugerează că există motive serioase pentru care Apple merge, deocamdată, pe formula MacBook-urilor Pro și Mac Book-urilor Mini pe bază de procesoare Intel, care oferă o memorie mai extinsă, versatilitate crescută și, în unele cazuri, și mai multe porturi.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: