Apple vrea să-și mărească portofoliul de produse și este gata să intre pe domeniul realității virtuale cu un headset cum nimeni nu a mai făcut până acum.

Analistul Ming-Chi Kuo, care reușește să dea informații corecte despre viitoarele produse ale Apple cam tot timpul, ne spune acum că Apple pregătește o cască pentru realitatea virtuală sau realitate augmentată.

Mai mult, Apple va lansa destul de curând acest produs și este posibil să vedem casca pe piață chiar anul viitor. Prototipul din prezent are o greutate de 200-300 de grame, iar asta este impresionant, mai ales că multe alte produse de acest fel sunt cu mult mai grele. „Dacă Apple rezolvă problemele tehnice, atunci produsul final va avea o greutate de 100-200 de grame”, spune Ming-Chi Kuo.

Căștile AR și VR vor utiliza display-uri Sony micro-OLED și ar avea „putere de calcul și stocare independentă”. Aceasta înseamnă că va putea rula independent de un iPhone și Kuo spune că va fi „poziționat mai degrabă ca un produs portabil decât ca un accesoriu pentru un produs mobil”.

În ceea ce privește prețul, Kuo spune că este posibil ca prețul produsului să fie „similar cu cel al unui iPhone de ultimă generație”, undeva în jur de 1.000 de dolari. Astfel prețul ar fi semnificativ mai ieftin decât au sugerat rapoartele anterioare.

Apoi, Kuo mai spune că Apple va lansa ochelari AR până în 2025 „cel mai devreme” și că Apple nu a început încă producția de prototipuri. Caracteristica cheie de aici va fi „experiența AR vizuală optică” personalizată de Apple pentru a suprapune elementele AR pe lumea reală.

În cele din urmă, privind spre viitor, Kuo prezice că Apple va lansa o formă de lentile de contact AR după 2030, dar „nu există un program de lansare”.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

Share articol: