Apple a anunțat că renunță la iPod touch și, odată cu acesta, la linia iPod. iPod touch era ultimul model rămas din celebra linie de media playere a companiei. Device-urile nu vor mai fi realizate, iar produsul va fi încă disponibil în limita stocului existent pe piață. .

Lansat în urmă cu peste două decenii, iPod a călcat pe urmele Walkman-ului și a revoluționat modul în care oamenii ascultau muzică. Seria a găzduit multe produse extraordinare de la Apple, inclusiv iPod-ul original, popularul iPod nano, emblematicul iPod Shuffle și, bineînțeles, iPod touch, care a fost aproape un smartphone.

Modelul original iPod touch a fost lansat în 2007, în același an cu primul iPhone. Avea în mare parte același hardware și software ca și iPhone-ul original, mai puțin părțile care efectuau apeluri telefonice.

De atunci, iPod touch a suferit numeroase upgrade-uri. Cel mai recent model a fost lansat în urmă cu trei ani, în 2019, fiind în mare parte similar cu modelul care l-a precedat.

Este surprinzător faptul că a durat atât de mult timp pentru ca Apple să renunțe la iPod touch, deoarece compania și-a pierdut în mod clar interesul pentru actualizarea acestuia cu ceva timp în urmă. Vânzările probabil că au scăzut cu foarte mulți ani în urmă, la fel ca și orice interes în jurul mărcii. Probabil că în cele din urmă a devenit prea scump sau dificil de fabricat în continuare.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: