Prototipul va fi mai performant decât modelul lansat de Facebook și Ray-Ban, în cazul în care devine realitate. 

Xiaomi a anunțat o pereche de ochelari inteligenți numiți Xiaomi Smart Glasses. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru The Verge că nu există deocamdată planuri pentru ca aceștia să fie scoși la vânzare, dar detaliile oferite de Xiaomi fac prototipul să fie destul de plauzibil, cel puțin dacă ar fi să privim în perspectivă.

Ochelarii smart ai Xiaomi au o formă relativ convențională, dar spre deosebire de nou anunțatul model realizat de Facebook și Ray-Ban, au un display care chiar poate fi utilizat pentru integrarea de funcționalități AR. Xiaomi susține că a ales implementarea unui sistem MicroLED monocrom datorită densității sale mari de pixeli și a durabilității crescute, având în același timp o structură simplă, comparativ cu unul OLED. Potrivit Xiaomi, tehnologia MicroLED permite realizarea unui ecran mai compact, dar și o integrare mai facilă.

MicroLED reprezintă o tehnologie pe baza căreia sunt realizate unele dintre display-urile cele mai moderne și este privită drept succesorul natural al OLED-ului. Totuși, rămâne una extrem de scumpă și nu a fost aplicată până acum pe foarte multe produse la scară mare.

Display-ul Xiaomi are dimensiunea aproximativă a unui bob de orez, adică de 2.4mm x 2.02 mm și o strălucire de până la 2 milioane de niți. Ochelarii în sine sunt un dispozitiv Android independent care nu necesită o conexiune constantă cu un smartphone, iar Xiaomi sugerează că, la un moment dat, ar putea chiar să înlocuiască telefoanele mobile. Prototipul are și un procesor quad-core bazat pe arhitectura Arm, Wi-Fi, Bluetooth, o baterie și o cameră de cinci megapixeli și cântărește doar 51 de grame.

Așa cum au precizat reprezentanții companiei încă de la început, aceștia nu vor fi disponibili public curând și e chiar posibil ca ei să nu existe încă în forma prezentată. Însă în urma anunțului Facebook e clar că din ce în ce mai mulți jucători își doresc să ocupe un rol pe piața AR. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: