Elon Musk spune că Optimus, robotul asemănător umanoid al Tesla, va avea premiera pe 30 septembrie. 

Inginerii Tesla au în față un termen limită pentru a-l prezenta lumii pe Optimus, iar compania plănuiește să investească mai multe resurse în robotică, potrivit Reuters.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a prezentat pentru prima dată conceptul lui Optimus, un robot asemănător cu un om, în august 2021, în cadrul unui eveniment al companiei. La acea vreme, el a spus că ideea era ca robotul să fie „prietenos" și să ajute oamenii să evite munca fizică.

Recent, Musk a postat pe Twitter că Tesla avea un termen limită de 30 septembrie pentru a-l prezenta lumii pe Optimus.
De asemenea, compania își intensifică eforturile în domeniul roboticii, dovadă fiind și faptul că pe site-ul său există peste 60 de anunțuri de locuri de muncă în categoria „Autopilot și robotică", cu titluri precum „Mobile Robotics / Tesla Bot - Autonomy Internship". În anunț se spune că firma este „pe cale să construiască roboți umanoizi bipezi, la scară largă, pentru a automatiza sarcinile repetitive și plictisitoare pentru producție/logistică".

Totuși, în ciuda energiei interne în jurul acestui concept, investitorii ezită să spună că roboții reprezintă viitorul. Gene Munster, managing partner la firma Loup Ventures, care este și acționar la Tesla, a declarat pentru Reuters că investitorii nu sunt încântați de Optimus: „Este o probabilitate atât de scăzută ca acesta să funcționeze la scară largă, este infinit mai greu decât mașinile care se conduc singure".

În august, compania chineză Xiaomi a „furat startul” Tesla în prezentarea unui robot umanoid, cu al lor CyberOne. Acesta susține conversații, face selfie-uri și poate chiar citi emoțiile umane, a declarat compania.

Dar, după cum a declarat un expert pentru Reuters, realizarea unui robot care poate face câteva lucruri simple nu este atât de inovatoare. Roboții trebuie să fie capabili să răspundă în mod dinamic la situații mai puțin programate, au spus aceștia. Și mașinile care se conduc singure se luptă să facă acest lucru (printre alte probleme).

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:


Share articol: