Desi MWC s-a incheiat, un nou eveniment este pregatit pentru inceputul acestei saptamani

LIVE TEXT LANSARE APPLE WATCH

19.05 CEO-ul Apple, Tim Cook, urca pe scena. Acesta vorbeste despre piata din China, spunand ca Apple a deschis 6 magazine in aceasta tara numai in ultimele 6 saptamani.

19.10 Apple anunta un parteneriat cu HBO iar pe scena urca Richard Plepler, CEO-ul HBO, cel care anunta ca nou serviciu, HBO Now, va fi lansat in luna aprilie in Statele Unite pentru 14.99$. Apple este partenerul exclusiv al celor de la HBO pentru acest serviciu. Este prezentat un trailer nou la sezonul 5 din Game of Thrones

19.13 Sunt anuntate niste cifre interesante - au fost vandute 700 de milioane de iPhone-uri; cresterea year-on-year este de 49% (dublu fata de media din industrie); iPhone este cel mai vandut smartphone din lume; 99% din clientii iPhone 6 si iPhone 6 Plus satisfacuti

19.15 "Apple TV a devenit liderul in aceasta categorie cu 25 de milioane de unitati vandute" spune Cook, cel care face si un prim anunt important - costul este redus la 69 de dolari! "Daca nu ai unul, acum e momentul!"

19.17 "Toate brandurile majore de masini au anuntat ca vor oferi CarPlay, cu mai multe de 40 de noi modele de masini urmand sa vina cu CarPlay, la doar un an de la lansare" a mai anuntat Cook.

INFO: Sunt 8 milioane de oameni pe streamul oficial de pe site-ul Apple!

19.20 Jeff Williams urca pe scena si anunta HealthKit: "Va ajuta enorm in cercetarile medicale" spun cei de la Apple. Se anunta si ResearchKit, creat special pentru cercetare, "transformand iPhone-ul si HealthKit intr-o unelta puternica pentru diagnosticare" spune Williams. Diabetul, astmul si bolile cardiovasculare sunt si tintite cu noi aplicatii, create in colaborare cu universitati.

19.28 Ne este prezentat un clip ce arata ce inseamna ResearchKit. Lansarea va avea loc luna viitoare, iar aplicatiile vazute sunt disponibile de astazi. Totul va fi open-source!

19.32 Nu se trece la Apple Watch - ci la noul MacBook. "Ne-am provocat sa reinventam notebook-ul. Si am reusit!" a anuntat Cook inainte sa vedem primele imagini. Este cel mai subtire Mac - 13.1mm in cel mai gros punct. Si are doar 900 de grame!

19.38 "Este cel mai subtire display pe care l-am avut vreodata la un Mac" spune Phil Schiller despre Mac, cel care are si un trackpad cu 4 senzori, iar tastatura este cu un nou sistem diferit fata de oricare altul existent.

19.42 Este disponibil si in versiunea aurie pentru prima data. Are 12 inch, retina display (2304 x 1440), este cu 40% mai subtire cu lumini LED individuale pentru backlighting pe keyboard. Foloseste Intel Core M de pana la 1.3GHz cu un turbo de pana la 2.9GHz. Bateria este si ea diferita - cu 35% mai multa baterie in acelasi spatiu pentru "o baterie care sa tina o zi". 9 ore pentru web search si 10 ore pentru filme. Exista si un nou standard de conectivitate, USB-C: il vei folosi pentru incarcare, transfer de date, precum si VGA, HDMI si DisplayPort output.

19.52 Este anuntat si pretul - incepe de la 1.299 de dolari, pentru versiunea cu 8GB de RAM. Pretul cel mai mare este de 1.599 de dolari. Va fi disponibil incepand cu 10 aprilie.

19.52 Se trece, in sfarsit, la Apple Watch. Tim Cook este iar pe scena. Diferenta fata de UTC este de maxim 15milisecunde. "Apple Watch este foarte precis, nici nu trebuie sa te mai gandesti la el" spune Cook, cel care vorbeste despre faptul ca poti pune pe ecran diferite fete de ceas, de la cele traditionale, la cele digitale si la cele amuzante. Este prezentat Glances, un mod prin care poti vedea rapid vremea, calendarul sau detalii despre muzica.

20.58 "Am asteptat sa efectuez apeluri de la incheietura mainii de cand aveam 5 ani" a mai spus Cook, spre amuzamentul audientei. Apple se concentreaza pe metodele de comunicare: "poti sa-ti trimiti si pulsul - e un mod incredibil de intim de comunicare si un nou mod de a comunica. Sper sa imi trimita si mie cineva" a mai glumit Cook.

20.08 Poti sa platesti cu Apple Watch prin intermediul Apple Pay, poti sa vezi fotografii, poti primi notificari pe ceas tot ce primesti si pe iPhone, poti vorbi cu Siri.

20.15 Asadar, Apple Watch poate fi folosit pentru a stii ora, pentru comunicare si pentru fitness. Kevin Lynch e pe scena si prezinta noi functii ale Apple Watch si alte lucruri pe care le poate face. Siri este usor de accesat si poti sa poti sa stabilesti note si alarme si multe altele. Se prezinta si cum poate fi folosit Apple Pay pe iWatch si cum poti raspunde la un apel cu Apple Watch.

20.20 Ca sa raspunzi la un mesaj, poti folosi dictarea si sa trimiti fie varianta audio, fie varianta scrisa. Lynch prezinta si cum poate deschide usa de la garajul sau cu Apple Watch folosind o aplicatie - vede pe ecranul ceasului si un feed live de la camera din garaj.

20.22 Tim Cook anunta ca iOS 8.2 este disponibil de astazi. Se mai anunta ca bateria la Apple Watch va tine 18 ore si poate fi incarcat intr-un mod foarte simplu printr-un incarcator magnetic. Apple

20.30 Apple Watch Sport va costa 349 de dolari pentru versiunea de 38mm, iar cea de 44mm va costa 399 de dolari. Versiunea standard a Apple Watch va costa intre 549 de dolari si 1.049 de dolari, in functie de alegerile utilizatorilor. Apple Watch Edition (placat cu aur) porneste de la 10.000 de dolari.


Apple a lipsit de la Barcelona, acolo unde a avut loc Mobile World Congress 2015, insa compania pregateste un eveniment major pentru ziua de luni, 9 martie. De la ora 19.00 (in Romania), de pe www.yoda.ro veti putea afla - nu veti putea si sa vedeti evenimentul decat daca sunteti utilizator de OSX sau al unui device cu iOS.

Share articol: