Acesta fusese inițial planificat pentru lansare anul trecut

Meta a întrerupt dezvoltarea unui smartwatch cu două camere foto încorporate, relatează Bloomberg. Dispozitivul - cu numele de cod „Milan" - ar fi fost planificat pentru lansare în primăvara anului 2023, la un preț aproximativ de 349 de dolari. Însă se pare că gigantul a renunțat la dezvoltarea acestui produs, iar de vină ar fi problemele tehnice, precum și reducerea generală a costurilor la Meta.

Cele mai multe ceasuri inteligente, inclusiv Apple Watch, nu dispun în prezent de nicio cameră foto, astfel că Meta spera că prezența nu a uneia, ci a două camere ar fi putut diferenția dispozitivul său portabil pe o piață extrem de competitivă.

Prima ar fi fost o cameră frontală de 5 megapixeli integrată într-o mică crestătură a afișajului pentru a fi folosită la apelurile video, în timp ce o cameră de 12 megapixeli plasată dedesubt ar fi fost folosită pentru a face fotografii și a capta imagini video atunci când ceasul era detașat de încheietura mâinii.

Meta s-ar fi confruntat cu probleme cu această a doua cameră, care a interferat cu capacitatea ceasului de a capta semnalele nervoase de la încheietura mâinii. Acest lucru este important, deoarece Meta spera ca dispozitivul să nu fie doar un smartwatch obișnuit, ci să poată acționa și ca un controler pentru ochelarii de realitate augmentată (AR) și pentru alte inițiative din Metaverse.

Dispozitivul ar fi fost, de asemenea, dotat cu funcții tipice pentru un smartwatch, precum GPS, conectivitate extinsă, urmărirea activității, redarea de muzică și integrarea cu servicii Meta, precum WhatsApp și Instagram. Echipa spera ca ceasul să ofere o autonomie de 18 ore cu o singură încărcare. Încă de anul trecut, Meta căuta, de asemenea, să colaboreze cu alte companii pentru a construi accesorii pentru ceas, ceea ce i-ar fi permis acestuia să fie atașat la lucruri precum rucsacuri pentru a fi folosit ca o cameră foto.

Deși dezvoltarea ceasului a fost anulată, Bloomberg raportează că Meta lucrează în continuare la alte câteva dispozitive similare. Acest lucru face parte din planul directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, de a oferi mai multe echipamente hardware proprii pentru consumatori și de a reduce dependența de utilizatorii care trebuie să treacă prin Apple și Google pentru a-și utiliza serviciile.

Sursa foto: Bloomberg

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: