După inovația lansată de Apple în 2018, când a introdus pentru prima dată funcția de EKG pe un smartwatch, este rândul Samsung vă ofere utilizatorilor săi această facilitate.

Începând cu data de 23 septembrie, cei care folosesc modelele Galaxy Watch 3 și Galaxy Watch Active 2 își pot face o electrocardiogramă cu ajutorul acestui gadget. În acest fel, vor putea descoperi din timp eventuale tulburări de ritm cardiac.

Pentru a folosi noua funcție, utilizatorul trebuie să deschidă aplicația ECG Monitor de pe smartwatch, scrie Android Authority.

Apoi, trebuie să-și sprijine brațul pe o suprafață plană și țină câteva secunde un deget pe butonul de sus.

Rezultatele electrocardiogramei astfel realizate pot fi trimise medicului, cu ajutorul aplicației Health Monitor, care se poate instala pe un telefon Samsung.

Electrocardiograma este cea mai importantă investigație medicală, prin care pot fi descoperite aritmiile grave, inclusiv fibrilația atrială, care poate duce la complicații și chiar la deces.

Simptomele care însoțesc aritmiile sunt oboseala inexplicabilă, amețeala și palpitațiile. Samsung avertizează că în acest caz utilizatorul nu trebuie să se bazeze numai pe un EKG realizat cu ajutorul ceasului, ci să meargă urgent la medic, pentru investigații suplimentare.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: