Primul model de acest fel ar putea fi lansat în anul 2024.

Ochelarii inteligenți fac parte din ambițiosul proiect dorit de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care vrea să creeze o lume virtuală, în care oamenii să poată lucra și socializa de la distanță.

Astfel, prezentarea noului gadget ar putea fi un punct de cotitură în industrie, cum a fost prezentarea primului iPhone.

Noutatea absolută ar fi modul de funcționare al ochelarilor inteligenți Meta: aceștia nu vor avea nevoie de conectarea la un smartphone, pentru că vor putea fi utilizați independent.

Gadgetul nu se va asocia cu un telefon, ci se va conecta wireless la un dispozitiv special. Astfel, utilizatorul va putea interacționa cu holograme ale altor persoane care folosesc ochelari, iar experiența oferită va fi superioară celei oferite de apelurile video.

Meta are planuri serioase și va lansa mai multe generații de ochelari inteligenți. Prima va fi prezentată în 2024, iar următoarele, care vor fi mai avansate și mai ușoare, în 2026 și 2028.

Ochelarii vor semăna ca design cu faimosul vizor high-tech folosit de personajul Geordi din Star Trek.

Tehnologia sa revoluționară ar putea schimba radical modul în care este folosit internetul, dar deocamdată totul este la nivel de proiect, nu există încă un prototip real.

La rândul său, gigantul Apple lucrează la dispozitive de realitate augmentată, iar primii ochelari inteligenți ar putea fi lansați chiar anul acesta sau anul viitor.
 

Share articol: