Pe Ebay, pretul unei perechi depaseste 30.000 de dolari!

In 1990, inginerii de la Sennheiser si-au propus sa creeze cele mai bune casti din lume. Rezultatul? Legendarele Sennheiser Orpheus, o pereche de casti ce costa 16.000 de dolari atat de sofisticate incat vin cu propriul amplificator. Numai 300 de perechi exista in acest moment in intreaga lume, iar pretul pe Ebay ajunge si la 30.000 de dolari.

Cei de la Business Insider au  reusit sa puna mana pe o pereche de Orpheus la Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas. "Putem spune cu incredere ca nu am mai ascultat muzica in acest fel. Melodiile se auzeau perfect, atat sunetele inalte, cat si cele joase fiind curate si in detaliu in cat parea ca ai o versiunea in miniatura a formatiei in fata. Nu voiam sa le dau jos" povesteste Steve Tweedie de la BI.

Singura problema a castilor Orpheus? Sunt masive si nici nu le poti muta de la birou. "Insa sunetul este cu adevarat din alta lumea" mai spune Tweedie.

Orpheus mai are cateva elemente care le fac unice - amplificatorul trebuie 'incalzit' inainte ca sistemul sa functioneze, iar acesta are o cheie cu care il poti porni! Desi tehnologia a evoluat mult de cand au fost create aceste casti, Orpheus raman legendare.

Cei de la Sennheiser au lansat cu ocazia CES si doua noi seturi de casti Orpheus ce functioneaza prin Bluetooth. Compania spune ca autonomia bateriei este de 22 de ore. Preturile pentru cele doua modele este de 399, respectiv 499 de dolari.

Sursa foto: Business Insider

Share articol: