Piața de jocuri video și a consolelor a crescut enorm în ultimele luni pe fondul distanțării sociale provocate de coronavirus.

Pentru Sony și Microsoft, 2020 s-a transformat într-un context și delicat, dar și interesant, mai ales că zona consolelor este în creștere acum.

Xbox Series X și PlayStation 5 ar urma să fie lansate în acest an, însă până acum nu știm nici data oficială și nici un preț al celor două console. 

Acest joc de așteptare este determinat atât de criza profundă declanșată de COVID-19, cât și de o strategie de marketing și sales a celor două companii.

Mai exact, Microsoft și Sony așteaptă fiecare ca celălalt să facă un anunț oficial privind prețul, pentru ca apoi să poată comunica un preț sau o ofertă mai avantajoasă. 

 

Cu toate acestea, potrivit oficialilor Microsoft citați de Inverse.com, compania a stabilit un preț pentru Xbox Series X, dar așteaptă momentul potrivit să-l anunțe... după ce Sony elimină secretul său.

„Suntem încrezători în privința prețului și performanțelor de care această consolă este capabilă. Cu siguranță vom rămâne deschiși pentru lansare și vom urmări și concurența, dar planul nostru este destul de solid”, a declarat Phil Spencer, responsabil pe divizia de console.

Share articol: